

Huang Da Cha - žltý čaj
Krásna raritka pre chvíle pokojnej meditácie. Mimoriadne lahodný čajový zážitok z čínskej provincie Anhui prečistí myseľ a zbystrí zmysly. Starostlivo zbierané lístky dopĺňajú, pre tento čaj typicky, tiež stonky. Tešte sa na sviežu, mierne orieškovú chuť, a láskavú sladkastú vôňu. Šálka Huang Da Cha vás odnesie za devätoro riek a devätoro hôr. Tam, kde s pohľadom upretým do diaľok, môžete spriadať svoje sny.
Zloženie
Huang Da Cha 100%Nálev a chuť čaju
Žltý raritný čaj Huang Da Cha dáva nádherný žltooranžový, iskrivý nálev. Chuťové poháriky si prídu na svoje - čaká ich kompozícia sviežich tónov so stopami čokolády, kávy a orechov. Vôňa je sladká, veľmi príjemna.
Tento čaj sa výborne hodí aj na prípravu osviežujúceho ice tea. Stačí ho naliať na kocky ľadu a doplniť napríklad plátkom limetky alebo vetvičkou čerstvej mäty.
Pôvod čaju
Čínske žlté čaje boli vyrábané pre potreby cisárskeho dvora. Ich skutočne zlostne jemná chuť a špeciálny, tajomstvom opradený spôsob výroby, ich predurčuje pre mimoriadne chvíle. Na trhu sa vyskytujú málokedy, a tak patria ich ochutnávaniu k výnimočným zážitkom. Niektorí čajomilci hovoria, že čím častejšie žltý čaj pijú, tým viac ho majú radi.
Takzvaný "Veľký žltý čaj" sme priviezli z provincie Anhui (An-chuej). Vnútrozemská časť Čínskej ľudovej republiky vznikla v 17. storočí. Januárové teploty v provincii sa pohybujú okolo 0 ⁰C, v júli je príjemných 27 ⁰C. Časté letné dažde sú príčinou mnohých záplav.
Miestna krajina je neuveriteľne bohatá - nájdeme v nej ako kopce, tak rozsiahle nížiny, rieky, jazerá, miesta s vysokou hustotou obyvateľstva aj oblasti nádhernej prírody. Podľa serveru china.org.cn stojí v Anhui za pozornosť medzi inými treba Mauzóleum dynastie Ming, Emeral Valley (Údolie milencov), Taiping Lake (najväčší miestny umelé jazero s polostrovy a divokými zvieratami), Xidi Ancient Village (300 budov z čias dynastií Ming a Quing) alebo Tianzhu Mountain (prírodný komplex 45 vrcholov, 17 hrebeňov, 22 jaskýň, 18 vodopádov, kaňonov a skál).
Huang Da Cha je jeden z prvých žltých čajov, ktorý vyrobili čínski budhistickí mnísi. Jeho primárnym cieľom bolo zabezpečiť dlhodobú koncentráciu pri meditáciách. Zámer sa stopercentne naplnil. Tento veľmi jemný čaj má schopnosť navodiť vnútorný pokoj a harmóniu aj pomôcť udržať pozornosť.
Prevažná väčšina žltých čajov pochádza z Číny. Tá sa však zameriava predovšetkým na čaje zelené, preto sú Yellow tea dostupné iba v obmedzenom množstve. Vyrábajú sa podobne ako zelené, avšak s akýmsi medzikrokom. Po naškubání vrcholových čajových púčikov a najbližších jemných lístkov sú tieto ponechané zavädnutiu, výhriate a zrolované. Potom prichádza onen "záhadný" krok - čaj sa necháva 5-27 hodín oddýchnuť. Tiež proces sušenia je zaujímavý - zber je rozprestretý do silných vrstiev, prikrytý plachtou a 2-3 dni pomaly sušený. Skutočne delikátne postupy výroby žltých čajov si majitelia jednotlivých čajových záhrad strážia po celé generácie.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Žltý čaj nasypte v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl vody. Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Žltý čaj zalejte vodou s teplotou 70- 80 °C.
- Doba lúhovania 2-3 minúty (prikrytá šálka), potom preceďte.
- Žltý čaj je možné nechať 3x lúhovať.

























17. 5.
2. 2.
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

PI LO CHUN - zelený čaj

GUNPOWDER TEMPLE OF HEAVEN - zelený čaj
