

ČERVENÉ RÍBEZLE S JAHODOU - biely čaj
O bielych čajoch sa hovorí, že ich skôr smeli popíjať len cisárovi najbližší. Sú totiž mimoriadne jemné, ľahké, nežné. Skrátka pochúťka pre zmlsané jazýčky. My sme tradičný biely čaj Mao Feng zasypali množstvom ovocia. A výsledok? Skvostná kompozícia lahodne sa doplňujúcich tónov čaju, jahôd, ríbezlí a ešte niečoho... Možno je to elegancia ruží alebo uhladenosť slezu, čo do chuti čaju Červené ríbezle s jahodou pridáva onú vzácnu delikátnosť.
Zloženie
Biely čaj China Mao Feng, Kandizovaný ananás, Kandizovaná papája, Kandizované mango, Aróma prírodná, Červené ríbezle 2%, Okvetné lístky ruže, Kúsky jahôd 1%, Kvety slezu, Plešivec dvojdomýNálev a chuť čaju
Biely čaj Červené ríbezle s jahodou dáva nálev svetlej, žltooranžovej farby. Vonia veľmi príjemne po ovocí a až keď ochutnáte, uvedomíte si tiež prítomnosť jemného bieleho čaju. Celkovo táto zmes pôsobí ľahko, sviežo a sladkasto zároveň. Nezaprie miernu trpkosť, čo ju robí veľmi atraktívnou.
Pôvod čaju
V preklade znamená Mao Feng ochlpený vrcholok. Je teda zrejmé, že tento biely čaj sa vyrába len z vrcholových púčikov, takzvaných tipsov. Práve vďaka nim vykazuje toľko jemnosti a sladkastej chuti. Bielymi čajmi sa označujú tie, ktoré obsahujú mladé lístky alebo priamo púčiky kríkov čajovníkov čínskych (Camellia sinensis). Ich spracovanie musí byť rýchle a citlivé, aby nestratili nič zo svojich jedinečných chuťových vlastností.
Biele čaje sa bežne zberajú ručne a nechávajú sa buď len zvädnúť na slnku, alebo sú krátko a rýchlo zahriate (na veľkých panviciach či v pare). Cieľom je zastaviť v lístkoch prirodzený proces oxidácie, ktorý sa spúšťa hneď po ich odtrhnutí alebo zvinutí. Záverom musí byť ale čaj vždy usušený, starostlivo triedený a zabalený.
Dôležitou ingredienciou, ktorú v chuti tohto čaju ľahko rozpoznáte, sú červené ríbezle. Drobné guľôčky kyselkavej chuti sú zdrojom vitamínu C a vlákniny, používajú sa v ľudovom liečiteľstve aj v kuchyni. Ríbezle sú obľúbenou surovinou pre výrobu sirupov, marmelád aj napríklad vína. Bobule vyrastajú v malých strapcoch na kríkoch ríbezle červenej (Ribes rubrum), ktorým sa dobre darí v miernom podnebnom pásme.
Jahody, plody jahodovníka (Fragaria), sa rovnako ako ríbezle vyskytujú v planej forme, veľmi často sú však pestované ako kultúrneá plodina na veľkých plantážach aj v malých záhradách. Vytrvalé byliny plodia malé nažky uložené v dužinatom okvetnom lôžku. Práve ona dužina je tým voňavým a chutným ovocím, ktoré tak radi vídame v dezertoch, marmeládach a ďalších pochutinách. Jahody obsahujú vitamín C, vitamín B a minerálne látky ako železo, vápnik a draslík.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Biely čaj zalejte vodou s teplotou 70-80 °C v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania 2-3 minúty (prikrytá šálka), potom preceďte.

























14. 1.
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

KRÉMOVÁ MALINA - ovocný čaj

EARL GREY - čierny čaj
