

CHIA S GOJI - zelený čaj
Kde je Sencha, tam je blaho. Tieto zelené lístky z tradičných čínskych záhrad prospievajú telu aj duši. Nie nadarmo im prepadli miliónmi čajomilcov. Buďte ako oni a dajte si klasický čaj s menej klasickými dobrotami: Chia semienkami pre stabilnú hladinu cukru v krvi, plody goji pre lepšiu imunitu, kvety levandule k dokonalej relaxácii. Svieži čaj vás ovanie nádhernou vôňou a dodá, čo práve potrebujete.
Zloženie
Zelený čaj Sencha, Chia semienka 8%, Goji 7%, Kvety levandule, Aróma prírodná, Kvet pomaranča, Pomarančová kôra, Kúsky malín, Granátové jablkoNálev a chuť čaju
Sypaný čaj Chia s goji dáva po zaliatí horúcou vodou nálev žltej až žltozelenej farby. Ešte kým ochutnáte, poteší vás krásnou vôňou letnej rozkvitnutej záhrady. V každom dúšku sa potom dočkáte osviežujúcich, ľahko kvetinových tónov.
Pôvod čaju
Rozhodne stojí zato si pred zaliatím horúcou vodou túto čajovú zmes dobre prezrieť. Bola by totiž škoda nepokochať sa dlhými, úzkymi zelenými listami Senchi, červenou goji, modrými kvetmi levandule a bielymi kvetmi pomarančovníkov. Až sa dosýta vynadívate, prečítajte si niečo viac o týchto unikátnych ingredienciách. Sencha je typický zástupca japonských čajov. Vďaka vysokej obľube ju ale vyrábajú aj čajové záhrady v Číne. A nerobia to vôbec zle. Naopak sa dá povedať, že China Sencha dosahuje skvostných chuťových aj aromatických parametrov. Je to dané miestom, kde čajovníky rastú, aj spôsobom ich zberu a spracovania čajových lístkov. Svoju úlohu hrá tiež šľachtenie čajovníkov čínskych (Camellia sinensis), ktoré potláča menej vítané a naopak zdôrazňuje žiadané chute a vône lístkov. Kry robotníci zvyčajne šklbú ručne na nezatienených plantážach. Na rozdiel od tradičného čínskeho postupu, ktorým je zahrievanie lístkov na panviciach, pristupujú v tomto prípade k opakovanému naparovaniu. Tým je v listoch zastavená fermentácia. Následne sa Sencha prekladá (strojovo alebo ručne), suší a triedi. V horúcej vode sa potom smaragdovo zelené ihličky rozvíjajú až do tvaru pôvodných listov.
Za popularitou Senchi hľadajme príjemnú chuť a ľahkú kvetinovú vôňu, ale tiež schopnosť pomáhať organizmu vyrovnať sa s niektorými ťažkosťami. Patrí k nim napríklad vysoká hladina cukru v krvi alebo riziko cievnej mozgovej príhody či ischemickej choroby srdca. Podľa vedcov lekárskej univerzity v Ohiu je v Senchi prítomné značné množstvo látky blokujúcej enzým, ktorý pomáha rásť karcinogénnym bunkám. Volá sa EGCG (Epigallocatechin-3-Gallan) a v jednej šálke tohto čaju ho možno vraj namerať okolo 150 mg.
Účinky čaje
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Čaj nasypte v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl vody. Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Čaj zalejte vodou s teplotou 70-80 °C.
- Doba lúhovania 2-4 minúty (prikrytá šálka), potom preceďte.

























Energetická hodnota: | 13.04 kj / 3 kca |
Sacharidy: | 0 |
Tuky: | 0 |
Bielkoviny: | 0.2 |
z toho cukry: | 0 |
Soľ: | 0.03 |
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Sitko na čaj permanent veľkosť M

Papierový filter S (balenie 100ks)

Sitko kliešte malé 45mm
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

VIŠŇOVÉ POKUŠENIE - ovocný čaj

GOJI-MALINA - ovocný čaj
