

China Anji Bai Cha Mao Feng - zelený čaj
Krása pozerať, nádhera ochutnať. Lístky čínskeho Anji Bai Cha Mao Feng vyzerajú ako jemná čipka, ktorá sa po zaliatí horúcou vodou premení na nápoj sladko kvetinový. Tento zelený čaj skrátka definuje jemnosť a ľahkosť. Od tradičných záhrad provincie Zhejiang môžeme očakávať iba to najlepšie.
Zloženie
100%Nálev a chuť čaju
China Anji Bai Cha Mao Feng poskytuje nálev krásnej žltej farby. Chuť je možné popísať ako sladkú, jemnú, s kvetinovými tónmi. Pôsobí veľmi harmonicky, na poschodí zanecháva príjemnú, dlhotrvajúcu stopu. Tento čaj sa skvele hodí na prípravu cold brew, teda dlhé lúhovanie v studenej vode.
Pôvod čaju
Čínska provincia Zhejiang je kvalitnými zelenými čajmi preslávená na celom svete. Leží na východnom pobreží krajiny, v pestovaní čajovníkov čínskych (Camellia sinensis) má veľmi dlhú tradíciu. O čajové plantáže sa často starajú celé generácie poľnohospodárov. Niet divu, že exportujú najslávnejšie čaje Číny, o ktoré je záujem medzi skutočnými znalcami. Čaj, ktorý vám práve predstavujeme, kombinuje dve sorty - svieži Bai Cha a jemný Mao Feng. Oba pochádzajú z oblasti Anji ležiacej na severe provincie Zhejiang.
Pre obyvateľov Anji je zásadné zdravé životné prostredie a starostlivosť o prírodu, tiahnu preto k ekologicky šetrnému poľnohospodárstvu a s využitím miestnych prírodných podmienok produkujú plodiny tak, aby neznečisťovali okolie. „Hoci je náš kraj hornatý, napriek tomu k nám každý deň prichádza veľké množstvo návštevníkov. Hory, vody a čistý vzduch Anji sú teraz cennými komoditami,“ hovorí napríklad Qian Kunfang, miestny okresný sudca. Poľnohospodárske produkty vypestované úplne prírodne dnes predstavujú 40 percent trhu, ambície sú však oveľa vyššie. Ekologický spôsob hospodárenia navyše láka do Anji investorov a tamojšia vláda je natoľko prísna, že nepovoľuje žiadne projekty s negatívnym dopadom na životné prostredie. Okrem čajovníkov pestujú v Anji aj bambus, zeleninu a kvety.
Ale späť k čaju. Pre Bai Cha sú typické dlhé, ihličkovité lístky. Jeho názov môže vyvolávať dojem, že ide o čaj biely, avšak „Bai Cha“ v tomto prípade odkazuje k faktu, že je vyrobený z prvých výhonkov čajovníkov s veľmi svetlými listami. Tie robotníci šklbú koncom marca alebo začiatkom apríla. Mao Feng je viac kučeravý a vyrába sa z prvých troch listov zberaných neskôr ako Bai Cha. Chuť prvého je osviežujúca, druhý vyniká florálnymi podtónmi a sladkastosťou.
Oba zelené čaje sa úžasne dopĺňajú, takže sa môžete tešiť na skutočne harmonický nápoj s krásnym aftertastom.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Čaj zalejte vodou s teplotou 70-80 ⁰C v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba vylúhovania 2-3 minúty (prikrytá šálka), potom preceďte.

























Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

LONG ZHU JAZMÍNOVÝ - zelený čaj

CHINA MILK MAO FENG - zelený čaj
