

LONG ZHU JAZMÍNOVÝ - zelený čaj
Jazmínová kráľovná zelených čajov v tej najvyššej kvalite! Úžasný a mnohými básnikmi ospevovaný čaj patrí ku klasike, ktorá nikoho nesklame. Výrobe drobných čajových perličiek s láskavou vôňou bielych jazmínových kvetov je venovaná veľká pozornosť. Šikovné prsty čínskych farmárov ich nacvičenými pohybmi nežne zabalia a potom medzi ne vkladajú čerstvé jazmínové puky. Čaj ich arómu nasaje ako huba...
Zloženie
Zelený čaj Long Zhu JasmínovýNálev a chuť čaju
Opojná vôňa, nádherný vizuálny zážitok a skvelá osviežujúca chuť - to sú hlavné pozitíva jazmínového Long Zhu. Patria k nim samozrejme aj zdravotné benefity - dočítate sa o nich nižšie. Nálev jazmínovej lahodnosti má zlatistú farbu, vôňu možno opísať ako nádhernú a omamnú. Chuť je príjemne svieža, ľahúčko dymová, sladká s kvetinovým dozvukom. Zanecháva dlhý príjemný vnem.
Odporúčame zaliať Long Zhu jazmínový v sklenenej, najlepšie nahriatej, kanvičke. Užijete si tak aj príjemný pohľad na rozvíjajúce sa čajové perličky, ktoré vystúpia na hladinu a následne sa voľne znášajú ku dnu. Tam sa roztvoria a vydajú svoju jedinečnú chuť a vôňu. Tento čaj je možné zaliať až päťkrát.
Pôvod čaju
Long Zhu jazmínový môžeme na trhu nájsť aj pod názvami Xiao Longzhu, Dragon Pearls, Jasmine Pearls alebo Jasmine Pekoe Pearls. Vždy by malo ísť o vysoko akostný zelený čaj z čínskej provincie Fujian vyrábaný podľa tradičnej metódy "ovoňania" pukov jazmínových kvetov. Nie vždy to tak ale je - niektorí pestovatelia sa snažia vyrobiť tento delikátny čaj skôr, než jazmíny vôbec rozkvitnú. Ich cieľom je nasýtiť hladný trh, avšak kvalita umelo aromatizovaných čajov nie je nijako závratná.
Tradičný a skutočný kvalitný jazmínový Long Zhu sa vyrába s veľkou starostlivosťou a trpezlivosťou. Čajové lístky sú z čajovníkov čínskych zberané ručne skoro na jar (v marci a apríli). Šklbú sa púčiky a prvé dva lístky. Po zvädnutí sú krátko opražené a potom sa každý puk zvlášť zabalí do dvoch lístkov. Vznikne tak zelená perlička o veľkosti 5-6 milimetrov. Všetky sú uložené v chlade a čakajú, až vykvitnú jazmíny. Väčšinou takto odpočívajú tri mesiace, pretože jazmíny kvitnú v Číne v júli. Ich nerozvitnuté puky sú zbierané ráno, dopravené k čajovým perličkám a v noci, kedy sa kvety otvárajú a najviac voňajú, sa ukladajú medzi pripravený Long Zhu. Ráno sa jazmín odoberie, večer je rozprestretá ďalšia várka čerstvých kvetov a tak sa proces opakuje až šesťkrát. Keď Majster čaju rozhodne, že je aromatizovanie u konca, zabalí sa každá guľôčka zvlášť do hodvábneho papiera a pomaly sa sušia.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Lung Zhu Jasmínový nasypte v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl vody. Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Lung Zhu Jasmínový zalejte vodou s teplotou 70-80 °C.
- Doba lúhovania 3 minúty (prikrytá šálka), potom preceďte.
- Lung Zhu Jasmínový je možné nechať 5x lúhovať.

























4. 6.
15. 4.
26. 10.
4. 1.
21. 11.
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Papierový filter M (balenie 100ks)

Sitko na čaj permanent veľkosť M

Sítko na čaj permanent velikost L

Papierový filter S (balenie 100ks)

Filter papierový L - do čajových konvičiek

Čajový teplomer v drevenom puzdre

Liatinová čajová kanvica so sitkom 1200 ml - zelený dekor

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM - ORIENTÁLNY MOTÍV

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM - kvetinový dekor
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

JAZMÍNOVÝ - zelený čaj

PI LO CHUN - zelený čaj
