

CHINA BANCHA PREMIUM - zelený čaj
Predstavte si údolie. Údolie s obrovským jazerom, z ktorého vystupuje tisíc ostrovov. Okolo sa dvíhajú kopce a kopčeky. Niektoré pokrývajú hlboké lesy, iné čajové plantáže. Teraz už viete, odkiaľ prémiová Bancha pricestovala. Veľmi príjemný, trávovo svieži a sladkastý čaj je ako stvorený na celodenné popíjanie. Kofeínu obsahuje tak akurát. Za to chutí a vôní v ňom nájdete desiatky.
Zloženie
Zelený čaj Bancha China 100%Nálev a chuť čaju
China Bancha Premium má nálev svetlo žltej farby. Chuť je hladká, veľmi príjemne trávová a na konci sladká. Trpkosť sa dá označiť ako nízku a strednú.
Tento čaj je možné použiť na prípravu viac nálevov. Objavte všetky jeho chuťové nuancie.
Pôvod čaju
Bancha je čaj produkovaný tradične v Japonsku. Jeho čínska verzia vyrobená v originálnom japonskom štýlu si ale zaslúži nemenšiu pozornosť. Chuť má skutočne špičkovú a vďaka nízkemu obsahu kofeínu sa z nej môže stáť priateľ na celý dlhý deň.
China Bancha Premium pochádza z provincie Zheijang. Oblasť preslávená čajovými plantážami sa nachádza na východnom pobreží Číny. Jej väčšia časť je pokrytá kopcami, klimatické podmienky odpovedajú subtrópom, priemerná ročná teplota sa pohybuje medzi 15a 18 °C.
Provincia Zhejiang je jedným z najväčších čínskych čajových producentov. Exportuje čaje prevažne zelené, v menšej miere aj čierne. Pokiaľ vás zaujíma presnejšia poloha plantáží, odkiaľ tento čaj pochádza , potom prezradíme, že ide o oblasť okolo QiandaoHu. Lokalita naviazaná na obrovské, umelo vytvorené jazero Qiandao, je obrovským turistickým lákadlom. Vodná plocha vznikla v roku 1959 v spojitosti s výstavbou vodnej elektrárne New Anjiang.
Okrem návštevy viac než tisíc ostrovov a ostrovčekov sa návštevníci venujú tiež trekom v okolitých lesoch alebo prehliadkam čajových plantáží. Záujemcovia sa môžu zúčastniť pravého čajového obradu či degustácie miestnych skvelých čajov.
Čajové lístky pre výrobu Banchi sa zbierajú neskôr. Používajú sa totiž spodné listy, na ktoré slnko toľko nepraží. Po zvädnutí sú rýchlo a niekoľkokrát po sebe naparované, aby bola zastavená prirodzená oxidácia enzýmov. Potom je potrebné čaj zvinúť, sušiť, vytriediť a zabaliť.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
1. Čaj zalejte 70-80 °C teplou vodou v pomeru 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl.
2. Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku naviac.
3. Doba vylúhovania je 3 minúty (prikrytá šálka), potom preceďte.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

BRUSNICE S RAKYTNÍKOM - ovocný čaj

NEŽNÁ LIMETKA - ovocný čaj
