CHINA MILK MAO FENG - zelený čaj
Keď sa spojí mimoriadny zelený čaj a nevšedná mliečno-vanilková silica, vznikne China Milk Mao Feng, na aký nikdy nezabudnete. Nádherným, chlpatými čajovým lístkom je jednoduché rýchlo prepadnúť. Stačí si pripraviť prvú šálku, pričuchnúť, ochutnať... A ste lapení. Zelený čaj osvieži, mlieko a vanilka pohladí. Dokonalé súznenie!
Zloženie
Zelený čaj MAO FENG 97%, Aróma prírodná mliečnaNálev a chuť čaju
Zelený čaj China Milk Mao Feng dáva nálev tmavšej žltej farby voňajúci kvetmi a sviežou trávou. V chuti spoznáte mlieko aj vanilku, prepisujú sa do nej samozrejme tiež nasládlosť a jemnosť zeleného čaju China Mao Feng. Tešiť sa môžete aj na dlhotrvajúcu, ľúbeznú dochuť.
Pôvod čaju
Poznáte provinciu Hubei? Ak nie, predstavte si krajinu, v ktorej sa striedajú nížiny s veľkými mestami a kopce sú po väčšinu roka zahalené do hmly. Práve v nich sa pestujú čajovníky čínske (Camellia sinensis), ďaleko od rušných ciest a veľkých fabrík. Hubei sa rozkladá v centrálnej časti Číny, v susedstve ďalších, čajom preslávených, provincií (Fujian, Yunnan...). Leží v subtropickom pásme, čomu zodpovedajú ročné obdobia - v zime sa teploty pohybujú okolo nuly a ľahko nad ňou, v lete sa držia medzi 24 a 30 stupňami Celzia. Typické sú pre Hubei časté zrážky, ktoré spôsobujú, že väčšina kopcov býva mnohokrát doslova utopená v hmle. Pre turistov s fotoaparátom je to možno škoda. Pre majiteľov čajových záhrad ale veľká výhra. Práve vlhko a obmedzený slnečný svit pomáhajú lístkom čajovníkov produkovať viac chlorofylu a udržujú ich jemné aj krehké.
Čajovníky žnú roľníci často ručne. Pre čaj China Milk Mao Feng vyberali výrazne ochlpené listy a púčiky, ktoré patria k tomu najvzácnejšiemu, čo možno na čajových plantážach nájsť. Pretože zelený čaj svoju vôňu a chuť rýchlo stráca (fermentuje), je nutné dopraviť lístky v krátkom čase na spracovanie. Vo fabrikách ho robotníci rozložia na sitá a nechajú len krátko zavädnúť. Potom je potrebné rýchlym zahriatím prirodzenú oxidáciu zastaviť, čaj zrolovať a dobre usušiť. Na každom kroku veľmi záleží, akýkoľvek omyl alebo opomenutie vedú k znehodnoteniu celej dávky. Ešte dodajme, že China Milk Mao Feng je celolistový, po zaliatí horúcou vodou sa lístky nádherne rozvinú.
Tento zelený čaj bol finalizovaný mliečnou silicou. Ľudia alergickí na laktózu by mali byť pri jeho konzumácii obozretní.
Účinky čaje
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
70-80 °C | 3 minúty | 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl |
Návod na prípravu
- Čaj zalejte vodou s teplotou 70-80 °C v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania je 3 minúty (prikrytá šálka), potom preceďte.