

DARJEELING BPS First Flush BIO SINGTOM - čierny čaj
Čajové plantáže k Darjeelingu patria dlhé roky, v Singtome boli založené presne v polovici 19. storočia. Zameriavajú sa výhradne na pestovanie produktov v bio kvalite, Fair Trade prístup a ekologickú prevádzku. Záhrada Singtom Tea Estate je veľmi obľúbená aj u turistov. Najmä vegetariánom a vegánom ponúka pobyty uprostred nádhernej čistej prírody a s produktmi certifikovanými značkou BIO.
Zloženie
Čierny čaj Darjeeling Bio Singtom 100%Nálev a chuť čaju
Svieža aromatická chuť s ovocným odtieňom, jantárový nálev, prírodná sladká vôňa. Darjeeling BIO "Singtom" sadne tým, ktorí čierny čaj pijú len pri práci aj zaprisahaným čajomilníkom, ktorí v lahodných nápojoch hľadajú filozofiu a životný štýl. Všetkým bude iste vyhovovať jeho bio kvalita.
Pôvod čaju
Tento čistý čierny čaj sme priviezli z plantáže Singtom, ktorá leží v indickom Darjeelingu. Podľa niektorých ide o najstaršiu miestnu čajovú záhradu. Bola založená v roku 1852, dnes sa špecializuje na ekologicky šetrné pestovanie čaju a je vítaným cieľom všetkých turistov dbajúcich na zdravý životný štýl a filozofický prístup k prírode. V Singtome nájdu krásne ubytovanie, nádhernú prírodu s úchvatnými výhľadmi na himalájske vrcholy a ukážku poľnohospodárstva fungujúceho v súlade so životným prostredím.
Miestne čajovníky (Camellia sinensis) sú špeciálna Assamská odroda. Pestujú sa v bio kvalite, to znamená, že nesmú prísť do kontaktu s umelými hnojivami, chemickými postrekmi alebo geneticky modifikovanými organizmami. Ich pestovanie, zber a spracovanie nenarúša prírodné systémy a podlieha prísnym normám. Čaje sa v Darjeelingu zberajú niekoľkokrát za rok. Darjeeling BIO "Singtom" pochádza z prvého zberu, jeho lístočky sú preto menšie a nálev jemnejší. Ešte pred svitaním vyrážajú na plantáže zberačky, aby ručne, lístok po lístku, naplnili veľké bambusové koše. Čajovníkové lístočky sa v spracovateľských farmách nechávajú zvädnúť a fermentovať. Prirodzená oxidácia enzýmov je pre výrobu špičkového čaju zásadná. Dohliada na ňu hlavný manažér plantáže, ktorý sleduje vlhkosť lístkov aj okolitú teplotu. Tá sa spravidla udržuje okolo 28 °C. Tiež ďalší krok - sušenie horúcim vzduchom, má na výsledok veľký vplyv. Spálený čaj možno identifikovať podľa karamelovej vône. Nakoniec sú čaje triedené, balené a opatrené certifikátom BIO produktu.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Čierny čaj zalejte vriacou vodou (100 °C), v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania 3-5 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.

























15. 4.
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Papierový filter M (balenie 100ks)

Sitko na čaj permanent veľkosť M

Sítko na čaj permanent velikost L

Papierový filter S (balenie 100ks)

Bavlnené sitko L - 1 ks

Bavlnené sitko M - 1 ks

Filter papierový L - do čajových konvičiek

Čajový teplomer v drevenom puzdre

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM - ORIENTÁLNY MOTÍV

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM - kvetinový dekor

Čajová kanvica so sítkom - kvetinovy dekor II
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

DARJEELING TGFOP1 SILVERHILL - čierny čaj

BRUSNICOVO KAKTUSOVÝ - čierny čaj
