

GREEN CEYLON HIGHLAND - BIO
Kto by nepoznal logo leva držiaceho meč! Na škatuľkách sa slávnym cejlonským čajom ho nájdeme v miliónoch domácností. Producenti silného čierneho čaju, ktorý si obľúbili aj na anglickom kráľovskom dvore, prichádzajú s novinkou - zeleným variantom Ceylon Tea. Má stredné množstvo teínu a nálev harmonickej chuti. Hodí sa k celodennému popíjaniu.
Zloženie
Zelený čaj Ceylon Highlanad Bio 100%Nálev a chuť čaju
Green Ceylon má úhľadne zatočené lístky. Po zaliatí horúcou vodou dávajú svetlo oranžový nálev a jemnú prírodnú arómu. Chuť je mierne kvetinovo-ovocná, trpkosť príjemná a osviežujúca.
Pôvod čaju
Zelený čaj vyrába na Cejlóne (dnes Srí Lanka) jedenásť producentov. Hoci patrí krajina k tradičným vývozcom čaju čierneho, ktorý pestuje približne od 40. rokov 18. storočia, stáva sa zelený čaj z tohto ostrovného štátu v juhovýchodnej Ázii čím ďalej viac populárny. Má totiž veľmi delikátnu chuť, znížené množstvo teínu a rad zdravotných benefitov. V súčasnej dobe sa najviac vyváža do krajín Blízkeho Východu, Ruska, predaj rastie aj v Európe, Severnej Amerike a východnej Ázii.
Plantážnici na Srí Lanke sú preslávení ortodoxným prístupom na pestovanie a výrobu čaju. Preto je ich produkcia, aj napriek stále intenzívnejšom zavádzaní moderných technológií, stále pomerne zdĺhavým a náročným procesom. Majitelia čajových záhrad tvrdia, že dobrý čaj nemožno uponáhľať. Úrodu aj ďalšie kroky sú vždy záležitosťou úsudku a citu pre správne načasovanie.
Šklbaniu čajových lístkov sa venujú výhradne miestne ženy. Žnú iba dva vrchné listy z každej vetvičky, zvyšok rastliny musí zostať nepoškodený. Po prevoze do továrne sa surové lístky zvážia a čaj putuje k zvädnutiu. Počas 18-24 hodín stratí vlhkosť, potom je valcovaný a rolovaný. Dĺžka záverečného sušenia sa pohybuje medzi 20 minútami a piatimi hodinami. Lístky sú rozprestreté na stoloch a vzduchom dosušené. Nakoniec prichádza k slovu triediareň, kde je čaj roztriedený do niekoľkých kategórií kvality.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Green Ceylon nasypte v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2dl. Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Green Ceylon zalejte teplou vodou 70 °C.
- Doba lúhovania 2 minúty (prikrytá šálka), potom preceďte.
- Green Ceylon je možné nechať 3x lúhovať.

























15. 4.
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

LUNG CHING - DRAČIA STUDŇA - zelený čaj

JAPAN BANCHA PREMIUM - zelený čaj

YUNNAN GREEN SUPERIOR - zelený čaj
Prezerali ste
