

JAPAN GEN MAI CHA - zelený čaj
Býval to čaj chudobných japonských farmárov. Postupom času sa ale Japan Gen Mai Cha stal obľúbeným nápojom všetkých vyznávačov zdravého životného štýlu a kvalitných zelených čajov. Je vhodný na celodenné popíjanie, pretože skvele chutí a teínu obsahuje tak akurát. Veľmi ľahko ho spoznáte - medzi čajovými lístkami nájdete praženú ryžu.
Zloženie
Zelený čaj Japan Bancha, Pražená ryžaNálev a chuť čaju
Nálev tohto japonského čaju je čistý, svetložltý. Aróma jemná, ľahká, mierne pražená. Chuť je popisovaná ako ľahko trávnatá, mierna, so stopou orieškov a praženej ryže. Populárny čaj je celkovo veľmi lahodný, so strednou trpkosťou, ktorá mu dodáva osviežujúci podtón.
Pôvod čaju
Japan Gen Mai Cha sa skladá zo zeleného čaju (japonsky cha) a praženej hnedej ryže (japonsky genmai). Niekedy býva nazývaná "popkornový čaj", pretože pri pražení sa občas stane, že ryžové zrnká puknú a vyzerajú ako popcorn. Vyrába sa v meste Masuda, ktoré nájdeme v prefektúre Shimane v juhozápadnej časti ostrova Honšú.
Klasický japonský čaj sa väčšinou pripravuje z Banchi, čo je základná trieda zeleného čaju, a tmavej ryže. Lístky čajovníkov čínskych (Camellia sinensis) sa pre Banchu zberajú neskôr ako pre Senchu, preto sú robustnejšie a obsahujú menej teínu. Úprava je ale podobná: po zbere, ktorý sa vykonáva ešte pred padnutím rosy, sa čajové lístky nechajú krátko zvädnúť a potom sú opakovane naparované. Tak je zastavená fermentácia a zachované maximum zdraviu prospešných látok. Nasleduje prekladanie, sušenie a triedenie. K čaju je primiešaná pražená tmavá ryža.
Niekedy býva Gen Mai Cha podávaná s Matchou, práškovým zeleným čajom. Čaj je potom nazývaný Matcha-iri Genmaicha, má podobnú chuť ako Gen Mai Cha, ale často je silnejší a nálev má sfarbený viac dozelena.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Japan Gen Mai Chu nasypte v pomere
- 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl vody. Na pripravu čaju v kanvicou pridajte 1 lyžičku navyše.
- Japan Gen Mai Chu zalejte vodou s teplotou 70-80 °C.
- Doba lúhovania 3 minúty (prikrytá šál), potom preceďte.
- Japan Gen Mai Chu je možné nechať 3x lúhovať.

























25. 3.
5. 12.
29. 12.
8. 11.
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Papierový filter M (balenie 100ks)

Sitko na čaj permanent veľkosť M

Sítko na čaj permanent velikost L

Papierový filter S (balenie 100ks)

Filter papierový L - do čajových konvičiek

Čajový teplomer v drevenom puzdre

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM - ORIENTÁLNY MOTÍV

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM - kvetinový dekor
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

JAPAN BANCHA PREMIUM - zelený čaj

JAPAN BIO SENCHA - zelený čaj

CHINA MAO JIAN JAZMÍNOVÝ - zelený čaj
Prezerali ste
