

JAPAN GYOKURO SHINCHA KIWAMI BIO - zelený čaj
Zloženie
100%Nálev a chuť čaju
Svetlo zelenkavý nálev so zlatým iskrením v sebe ukrýva nevšednú a vynikajúcu chuť s ľahkým náznakom nasládlosti a bohatou záplavou tónov umami.
Pôvod čaju
Ako napovedá označenie shincha (vo voľnom preklade to znamená prvý čaj), jedná sa o prvýkrát zozbierané lístky v roku. Zber je spätý s oslavou konca Hachiju-Hachiya, teda obdobím 88 nocí po prvom jarnom dni podľa japonského lunárneho kalendára. Pre producentov čajov sa jedná o mimoriadny okamih, ktorý sprevádza čajový festival, meditácie a obrady. Lístky, ktoré sú zozbierané v deň vyvrcholenia tohto časového úseku, sú považované za obzvlášť cenné.
Po zbere sa čaj veľmi krátko sparí a zroluje do tenkých lesklých ihličiek. Pretože je zatienenie pre čajovníky pri organickom pestovaní veľmi náročné, dochádza k produkcii tohto čaju iba raz ročne. Aj preto sa mu hovorí Kiwami, čo znamená ultimátny, úplne dokonalý. A verte nám, že pod mocou umami v prvej šálke o ňom nebudete zmýšľať inak.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Prvý nálev - Gyokuro zalejte vodou s teplotou 60 °C v pomere 3g na 100 ml vody. Nechajte 2 minúty lúhovať (prikrytá šálka), potom preceďte.
- Druhý nálev - teplota vody 70 °C, doba lúhovania 1,5 minúty.
- Tretí nálev - teplota vody 80 °C, doba lúhovania 1 minúta.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

JAPAN GYOKURO HISUI BIO - zelený čaj

JAPAN MIYAZAKI GYOKURO BIO
