

JAPAN SENCHA FUKAMUSHI-CHA BIO - zelený čaj
Zloženie
Japan Sencha Fukamushi-cha BIO 100%Nálev a chuť čaju
Jasně zelenkavý nálev má velmi intenzivní tóny a díky takzvanému hlubokému spaření není ani trochu trpká. Těšit se naopak můžete z příjemné nasládlosti. Chuť umami je opravdu výrazná s dlouhým dozvukem.
Pôvod čaju
Pokiaľ vás zaujíma presnejšie miesto, odkiaľ tento čaj pochádza, potom dodajme, že ide o okolie mesta Kirishima, dôležitú obchodnú križovatku pod Mount Kirishima, s komplexom aktívnych sopiek, z ktorých najvyššia Karakunidake dosahuje výšku 1 700 metrov nad morom. Čajové plantáže v okolí Kirishimy využívajú veľmi úrodné vulkanické pôdy, čisté vody aj vzduch. Vďaka kopcom bývajú často zahalené do hmly. Klíma je popisovaná ako vlhká subtropická, s horúcimi letami a miernymi zimami. Priemerná ročná teplota sa v Kirishime pohybuje okolo 15 ⁰C, v auguste býva asi 25 ⁰C, v januári zhruba 5 ⁰C.
Teraz už len zostáva dodať niečo viac o metóde fukamushi, vďaka ktorej je táto sencha taká atraktívna. Sencha tak, ako ju poznáme z Japonska, býva zbieraná skoro ráno. Potom nechávajú robotníci lístky zavädnúť a opakovane, veľmi krátko (asi 30 sekúnd), ich naparujú. Tým dôjde k zastaveniu oxidácie enzýmov a v čaji sa „zamknú“ aromatické látky, pre kvalitu výsledného nápoja tak dôležité.
Sencha Fukamuschi je pred zberom na niekoľko dní zatienená, aby sa v listoch nahromadilo väčšie množstvo aminokyselín stojacich za jej sladkou a jemnou chuťou. Po našklbaní je tiež ponechaná niekoľko hodín na slnku, aby zavädla, avšak horúcej pare ju robotníci vystavujú na 90-120 sekúnd. A to opakovane zhruba po minúte.
Takto spracovaný čaj je na jednu stranu chuťovo veľmi hlboký a komplexný, na stranu druhú krehký, takže môže na pohľad pôsobiť menej kvalitne. Opak je ale pravdou a znalci dobre vedia, že úlomky čajových lístkov sú známkou mimoriadnej kvality. Ostatne, sami sa môžete ľahko presvedčiť.
Účinky čaje
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Prvý nálev - Japan Senchu zalejte vodou s teplotou 90 °C v pomere 3g na 115 ml vody. Nechajte 1 minútu lúhovať (prikrytá šálka), potom preceďte.
- Druhý nálev - teplota vody 95 °C, doba lúhovania 1 minúta.
- Tretí nálev - teplota vody 95 °C, doba lúhovania 2 minúty.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

LUNG CHING - DRAČIA STUDŇA - zelený čaj

FOG TEA - zelený čaj
