

JAPAN SENCHA MAKINOHARA - zelený čaj
Tradičný zelený čaj s jemnou, pikantnou chuťou rastie v kopcovitej oblasti Makinohara. Tamojšiu Senchu charakterizujú lístky v podobe tenkých, tmavo zelených ihličiek a žltozelený nálev. Japonci si ju servírujú snáď po každom jedle. Skvele po nej trávi, navyše myšlienky, ktoré sa počas pauzy rozbehli mnohými smermi, smeruje Sencha k jednému - späť do práce!
Zloženie
Zelený čaj Japan SENCHA MAKINOHARA 100%Nálev a chuť čaju
Svetlo zelený až žltozelený číry nápoj chutí jemne, plne a pikantne. Po prvom dúšku sa Sencha rozvíja do sladkosti. Vôňa pripomína kvety, je chladivá a osviežujúca, zvieravá len v náznaku.
Pôvod čaju
Oblasť Makinohara sa nachádza na juhu provincie Shizuoka. Je ohraničená zálivom Tichého oceánu a smerom do vnútrozemia sa zvyšuje v kopcovitú krajinu. Má mierne prímorské podnebie s horúcimi, vlhkými letami a slabými zimami. Čajové záhrady sú skôr menšie, rodinné. Napriek tomu výroba zeleného čaju ekonomike Makinohara dominuje. V menšej miere sa ľudia živia rybárčením a výrobou automobilových komponentov.
Čajovníky čínskej (Camellia sinensis) sú zberané od konca apríla do začiatku októbra. Na plantáže vyrážajú skoro ráno ženy a dievčatá s veľkými košmi na chrbte. Denný zber musí rýchlo dopraviť k spracovateľovi, ktorý nechá lístky zvädnúť na slnku a následne ich krátko, ale intenzívne naparia. Tým zastaví prirodzený proces oxidácie enzýmov. Krásna zelená farba, chuť aj aróma čajových lístkov zostane zachovaná. Tie samozrejme neprídu ani o zdraviu prospešné látky, ktoré obsahujú. Pri výrobe Sencha sú lístočky zvinuté do plochých ihličiek.
Veľakrát sa tak robí ručne, väčšie farmy už ale pristupujú k strojovej výrobe. Čaj sa musí usušiť, vytriediť a zabaliť.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Čaj zalejte vodou s teplotou 70-80 °C v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania je 3 minúty (prikrytá šálka), potom preceďte.

























21. 11.
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Papierový filter M (balenie 100ks)

Sitko na čaj permanent veľkosť M

Sítko na čaj permanent velikost L

Papierový filter S (balenie 100ks)

Filter papierový L - do čajových konvičiek

Čajový teplomer v drevenom puzdre

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM - ORIENTÁLNY MOTÍV

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM - kvetinový dekor
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

MASALA CHAI - čierny čaj

LUNG CHING - DRAČIA STUDŇA - zelený čaj
