

JAPONSKÁ SENCHA MAKOTO - zelený čaj
Do Japonska sa čaj dostal v 9. storočí. Budhistickí mnísi, ktorí ho priviezli z Číny, rozprávali legendu o cisárovi Shen Nung. Keď si vraj raz nad ohňom prevaroval vodu, nafúkal mu do nej vietor pár čajových lístkov. Cisára zaujala ich vôňa a vodu s lístočkami ochutnal. Bola vynikajúca! Osviežujúco, povzbudivá a chutná. Vyskúšajte, aký čaj dnes v Japonsku rastie.
Zloženie
Zelený čaj Sencha Makoto 100%Nálev a chuť čaju
Sencha Makoto je veľmi príjemný zelený čaj so smaragdovými lístkami. Má mierne korenistú chuť s jemným nádychom sladkého koláča a náznakom trpkosti. Po napití je tiež popisovaný chladivou, prímorskou arómou, ktorá zanecháva sladkú stopu. Nálev má ľahko zelenú až takmer žltozelenú farbu, je číry a opaleskujúci.
Tento zelený japonský čaj sa výborne hodí na prípravu ice tea. Skúste vlažný čaj naliať do pohára zaplneného do 2/3 kockami ľadu. Získate lahodne osviežujúci nápoj.
Pôvod čaju
Jedna z najdôležitejších japonských čajových záhrad leží pod horou Fujiyama, v oblasti Shizuoka. Práve odtiaľ sme vám priviezli Sencha Makoto. Vysoko kvalitné, až dvojcentimetrové lístky, pochádzajú od preverených pestovateľov, ktorí maximálne dbajú na pestovateľské aj hygienické normy. Kríky čajovníkov Camelia sinensis rastú v záhradách na kopcoch a svahoch. Prvý zber prebieha v polovici apríla. Z každej vetvičky sa do veľkých bambusových košov dostanú vrchné jeden až dva lístky. Zber je ručný, skoro vždy ho vykonávajú ženy. Šklbať sa začína hneď po východe slnka, aby sa predišlo pádu rosy na kríky. Prílišná vlhkosť lístkov by mohla spôsobiť ich prehriatie, čo by zničilo rastlinné tkanivá a negatívne ovplyvnilo kvalitu Senchi. Lístočky sa nechajú v tieni zvädnúť a potom sa veľmi krátko naparia. Zvinovanie a sušenie už prebieha strojovo v rotačnej sušičke. Po konečnom valcovaní majú lístky tvar jemných ihličiek a sú pripravené na triedenie a balenie.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Zelený čaj zalejte vodou s teplotou 70-80 °C (cca 2 minúty po prevarení vody), v pomere 1 čajová lyžičká na 1,5-2dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania 3 minúty (prikrytá šálka), potom preceďte.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Papierový filter M (balenie 100ks)

Sitko na čaj permanent veľkosť M

Sítko na čaj permanent velikost L

Papierový filter S (balenie 100ks)

Filter papierový L - do čajových konvičiek

Čajový teplomer v drevenom puzdre

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM - ORIENTÁLNY MOTÍV

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM - kvetinový dekor
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

ASSAM TGFOP 1 - čierny čaj

JAPAN BANCHA PREMIUM - zelený čaj
