

JAPAN TAMARYOKUCHA YONKON - zelený čaj
Zeleného čaju s trochu zapeklitým menom sa nemusíte báť. Keď si ho párkrát poviete nahlas, vryje sa vám názov Tamaryokucha do pamäte. Úplne rovnako, ako keď si ho niekoľkokrát uvaríte. Jemná japonská špecialita zaujme hneď po rozbalení vrecka. Drobné kudrlinky sa vám vysypú do dlane a prevoňajú okolie sviežimi citrusmi a zamatovou nasládlosťou.
Zloženie
Zelený čaj JAPAN TAMARYOKUCHA 100%Nálev a chuť čaju
Zlatožltý nálev, veľmi príjemná chuť a milá aróma. Tamaryokucha sa vo vašej čajotéke usídli veľmi rýchlo. Jej chuť naozaj stojí za pozornosť. Nájdete v nej citrusy, trávu, lesné plody a netypicky dlhú mandľovou dochuť. Na poschodí zostáva presne do okamihu, keď si doprajete ďalší dúšok.
Pôvod čaju
Región alebo, ak chcete, prefektúra Shizuoka leží na pobreží Tichého oceánu, na ostrove Honšú. Na západe siaha hlboko do Japonských Álp, na severe ju ohraničuje posvätná hora Fuji. Celých 11 percent rozlohy Shizuoka zaujímajú prírodné parky. Oblasť býva každých 100-150 rokov zasahované silným zemetrasením.
V lete dosahujú priemerné teploty 27 °C, v zime bývajú najnižšie teploty 7 °C. Shizuoka je preslávená najmä kultúrnym bohatstvom, obchodom a čajom. Hora Fuji sa objavuje na rade umeleckých diel, nehľadiac na fakt, že je spájaná so životom veľké japonské osobnosti - Tokugawa lejasu, ktorý patrí ku sjednotitelům krajiny.
Čajovníky rastú v tomto regióne takmer na každom kroku. Stretneme sa s nimi u ciest, domov a samozrejme aj na rozľahlých plantážach. Shizuoka vyprodukuje plných 50 percent japonského čaju. Hovorí sa o približne 46 tonách najmä zeleného, vysoko kvalitného čaju typu sencha.
Tamaryokucha, ktorý je známy aj ako Gürich, znamená v preklade niečo ako stočený zelený čaj. Guri-cha potom "kučeravý čaj" (Guri je meno klasického japonského dekoratívneho vzoru vlny). Čajové lístky sa zberajú ručne, a to v apríli. Veľmi skoro po naškubání sú zelené lístky vystavené krátkemu, ale intenzívnemu pôsobeniu horúcej pary. Tak je zastavená oxidácia, uchová sa zelená farba a väčšina cenných látok. Nasleduje zvinovanie do drobných "kudrliniek" a sušenie. Nakoniec sa čaj samozrejme triedi a balí.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Čaj zalejte vodou s teplotou 75-80 °C v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania je 3 minúty (prikrytá šálka), potom preceďte.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Papierový filter M (balenie 100ks)

Sitko na čaj permanent veľkosť M

Sítko na čaj permanent velikost L

Papierový filter S (balenie 100ks)

Filter papierový L - do čajových konvičiek

Čajový teplomer v drevenom puzdre

Liatinová čajová kanvica so sitkom 1200 ml - zelený dekor

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM - ORIENTÁLNY MOTÍV

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM - kvetinový dekor
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

LONG ZHU JAZMÍNOVÝ - zelený čaj

JAPAN GYOKURO - zelený čaj
