JASMINE SNOW BUDS - zelený čaj
Má tmavo zelené lístky, veľké množstvo tipsov, sviežu chuť a jazmínovú arómu. Kto je to? Ďalší z nádherných čajov provincie Fujian, elegantný vysokohorský Jasmine Snow Buds. Charakterizujú ho jemné krútené strieborné a zelené púčiky, veľmi hladká chuť a kvetinová vôňa. Mimochodom - viete, že jazmín je silným afrodiziakom?
Zloženie
Zelený čaj JASMINE SNOW BUDS 100%Nálev a chuť čaju
Jasmine Snow Buds dáva po zaliatí svetložltý až okrový nálev. Chuť je mimoriadne lahodná, maslová, oblá. Ľahkú trpkosť krásne dopĺňajú sladké podtóny, všetko je korunované bohatou vôňou jazmínu. Kto holduje ľadovým čajom, ľahko pripraví z Jasmine Snow Buds vynikajúci osviežujúci nápoj.
Pôvod čaju
Juhovýchodná čínska provincia Fujian patrí k významným producentom špičkových zelených čajov. Takzvané parfumované čaju vyrábajú miestni farmári odpradávna. Ich celosvetová obľúbenosť vôbec neklesá - kvalitné jazmínové čaje sú na trhoch stabilne vysoko hodnotené. Obvykle sú označované prívlastkom Mo-li (jazmín).
Výroba jazmínového zeleného čaju je náročná a pomerne dlhá. Lístky a púčiky čajovníkov čínskych (Camellia sinensis) sa zbierajú skoro na jar, do marca do apríla. V tej dobe ale ešte nekvitnú jazmíny, ktorých púčikmi sa čaj aromatizuje. Preto je zelený čaj spracovaný len čiastočne a v špeciálnych miestnostiach "čaká", až kým vykvitne jazmín. To nastane v lete. Jazmínové kvety sa zbierajú ešte zatvorené, večer sa zmiešajú so zeleným čajom a uložia do vyhriatej miestnosti. Cez noc sa jazmín rozvinie a postúpi svoju vôňu čaju. Bežné sorty jazmínového čaju sa ovoňajú trikrát po sebe, najvyberanejšie a najdrahšie potom až osemkrát.
Potom musí nasledovať vytriedenie jazmínu. Väčšinou za pomoci ventilátorov, ktoré ľahké kvety zo zeleného čaju vyfúknu. Takto vzniknutý jazmínový čaj je dosušený, triedený a balený.
Jazmínový čaj odporúčame pripravovať vo Zhong. Po odklopení viečka si jeho vôňu nádherne vychutnáte.
Účinky čaje
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
70-80 °C | 2-3 minúty | 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl |
Návod na prípravu
- Čaj zalejte vodou s teplotou 70-80 °C v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania je 2-3 minúty (prikrytá šálka), potom preceďte.
26. 3.
19. 10.
5. 1.