

JUŽNÁ INDIA NILGIRI FOP BIO - čierny čaj
Bios znamená život a BIO znamená, že ste práve našli ďalší z produktov organického poľnohospodárstva. Ani čajové záhrady nezostávajú v tomto smere pozadu. Pestovať čajovníky bez priemyselných hnojív a postrekov nie je žiadnou novinkou. Príroda dobre vie, čo robiť. V juhoindickom Nilgiri sa stará o dostatok vlahy aj slnko, takže miestny čaj chutí sladko a milo korenisto. Rastie okolo neho totiž kopa voňavého korenia. Nilgiri čaj je ručne zbieraný vo výnimočnej výške až 2700 m s charakteristickou chuťou pre čaje Nilgiri tak typickou, čo sú tóny exotického korenia.
Zloženie
100%Nálev a chuť čaju
Čierny čaj Južná India Nilgiri FOP BIO vám bude chutiť. Rovnako ako jeho ďalší fermentovaný kolegovia, aj on poteší osviežujúcou trpkosťou, na rozdiel od mnohých je však aj veľmi príjemne sladkastý a navyše - nájdete v ňom chuť a vôňu exotického korenia. Každý dúšok si vychutnáte, každé privoňanie vás oblaží.
Pôvod čaju
Zvlnené kopce Nilgiri sú súčasťou pohoria Western Ghat Mountain ťahajúceho sa naprieč južnou Indiou. Rastú v nich jedny z najvyššie pestovaných čajov na svete. Sú veľmi aromatické, jemné a prirodzene sladké. Pretože sú čajové plantáže obklopené lánmi kardamónu a korenia, veľmi často v chuti čajov identifikujeme tiež stopy korenia. V oblasti sa pestujú takisto eukalypty, zelenina a obilniny. Plodiny sú zavlažované len dažďom, zavlažovacie systémy nie sú v Nilgiri vybudované. O bohatstve tamojšej prírody svedčia tri národné parky a mnoho lokalít zaradených do biosférickej rezervácie Nilgiri. Podľa regiónu je zároveň pomenovaných niekoľko vtákov - Nilgiri Pipit, Nilgiri woodpigeon, Nilgiri blackbird.
Rovnako je to v prípade tohto čaju. Bol zbieraný len ručne a spracovaný veľmi starostlivo. Po zavädnutí zelených čajových lístkov sú tieto valcované, aby došlo k narušeniu ich celistvosti, uvoľneniu bunkových štiav a spusteniu fermentácie. Vďaka nej zmení čaj farbu aj chuť a vôňu. Že je proces fermentácie u konca, spozná len veľmi skúsený odborník. Ide totiž o záležitosť delikátnu, v ktorej hrá úlohu každá maličkosť (vlhkosť vstupnej suroviny, teplota a dĺžka procesu a pod.). Po ukončení fermentácie sa musí čaj usušiť v prúde teplého vzduchu. Tiež tu je nutné dodržať presný postup a byť obozretný. Príliš horúci vzduch čaj spáli, chladný zase nedosuší. V oboch prípadoch je zber znehodnotený. V prípade Južnej Indie Nilgiri FOP BIO dopadlo všetko na výbornú. Je pred vami čaj vynikajúcej kvality a fantastickej chuti.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Čierny čaj zalejte vodou s teplotou 100 °C v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dcl vody.
- V prikrytej šálke luhujte 3-5 minút.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

DARJEELING BIO SINGTOM - čierny čaj

ASSAM TGFOP1 SONIPUR ORGANIC - čierny čaj
