

KOREA JEJU JEONCHA GWARANG BIO - zelený čaj
Zloženie
Korea Jeju Jeoncha Gwarang BIO 100%Nálev a chuť čaju
Nálev má krásne zlatistý nádych so záplavou zelených odleskov. Chuť je plná, s príjemnými trávnatými a orieškovými tónmi a intenzívnou stopou umami, bez zrejmej trpkosť v závere.
Pôvod čaju
Jeoncha je spracovávaná podľa japonskej tradičné metódy. Sýto smaragdové veľké listy sú opatrne oparené a potom zmotané do tenkých ihličiek s plochým stredom. Po zaliatí sa tak môžete tešiť na rej krásnych neporušených lístkov, ktoré prepožičajú nálevu svoj zelenkavý pôvab. Jeoncha je mnohokrát pripodobňovaná k senchi, ale kúzlo kórejskej krajiny ostrova Jeju jej dodáva osobyté čaro.
Kórea Jeju Jeoncha Gwarand BIO je považovaná za veľkú vzácnosť aj preto, že naparovanie nepatrí medzi hlavné spôsoby spracovania kórejských čajov. Vďaka šetrnému prístupu si ale lístky uchovávajú jedinečnú vôňu a guľatú, dlhotrvajúcu chuť, ktorá môže niekomu pripomínať tak obľúbené Gyokuro. Jeoncha je však hlavne ideálnou vzpruhou do nového dňa, na ktorý sa budete aj vďaka jedinečnému zážitku z umami o to viac tešiť.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Zelený čaj nasypte v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl vody.
- Zalejte vodou s teplotou 70-80 °C. Zalievanie vodou o vyššej teplote môže mať za následok horšiu chuť a vôňu čaju.
- Doba lúhovania 2-3 minúty (prikrytá šálka), potom preceďte.

























Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

JOONGJAK PLUS BIO - zelený čaj

KOREA JEJU OP BIO - zelený čaj
