

MADAGASKAR - čierny čaj
Príťažlivý Madagaskar nás inšpiroval k príprave rovnomenného sypaného čaju. Svojimi farbami sa spája s divokou prírodou, vôňou evokuje svieže úpätie vysokých hôr, v chuti odráža diaľky a slnko. Madagaskar má moc odniesť vaše starosti a dodať energiu. Jeho základom je pravý cejlónsky čaj, preto ho vyhľadávajú študenti, otcovia od detí aj aktívny seniori.
Zloženie
Čierny čaj, Jahody 2%, Pomarančová kôra 5%, Kvety nevädze, Aróma prírodnáNálev a chuť čaju
Sypaný čaj Madagaskar dáva krásny, tmavo jantárový nálev. Hneď po otvorení vrecka upútajú pozornosť nielen farby kombinovaných surovín a štruktúra, ale aj bohaté ovocné arómy so stopou citrusov. V chuti odhalíme veľmi príjemný a silný základ čierneho čaju s typickou trpkosťou aj súznenie jahôd a sviežeho pomaranča.
Odporúčame vyskúšať tento čaj tiež vo forme ice tea.
Pôvod čaju
Cejlónsky čierny čaj stojí v rebríčku svetovej produkcie na treťom mieste. Pestuje sa zhruba na 180 tisícoch hektároch pôdy, a to v strednej a južnej časti ostrova. Čajovníky čínske (Camellia sinensis) rastú na úrovni mora (do 600 m.n.m.), v stredných polohách aj vysokých nadmorských výškach (nad 1200 m.n.m.). Je typický plnou, medovo sladkou alebo naopak korenistou chuťou s prirodzenou citrusovou arómou. Cejlónské čierne čaje sa zvyčajne používajú do čajových zmesí a porciovaných čajov. Mimoriadne obľúbené sú ako čaje raňajkové, a to najmä v Anglicku a Rusku.
Do Madagaskaru sme pridali veľké kúsky pomarančovej kôry, jahody a kvety nevädze. Všetky suroviny pochádzajú od preverených dodávateľov z EÚ, ktorí kvalitu tovaru dokladajú mnohými certifikátmi. Ovocie spracovávajú sušením mrazom. Vďaka nemu zostáva nádherne šťavnaté a vyzerá aj chutí ako čerstvé. Veľkú pozornosť vždy venujeme tiež arómam, ktorými čaj občas ladíme. Zásadne používame arómu prírodnú, bez syntetických látok mnohokrát dráždiacich žalúdok.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Čierny čaj zalejte vriacou vodou (100 °C), v pomere 1-1,5 čajovej lyžičky na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania 3-5 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.

























22. 4.
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Papierový filter M (balenie 100ks)

Sitko na čaj permanent veľkosť M

Sítko na čaj permanent velikost L

Papierový filter S (balenie 100ks)

Bavlnené sitko L - 1 ks

Bavlnené sitko M - 1 ks

Filter papierový L - do čajových konvičiek

Čajový teplomer v drevenom puzdre

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM - ORIENTÁLNY MOTÍV

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM - kvetinový dekor

Čajová kanvica so sítkom - kvetinovy dekor II
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

ŠPANIELSKA MANDARÍNKA - čierny čaj

BRUSNICOVO KAKTUSOVÝ - čierny čaj
