

MASALA GREEN - zelený čaj
Kto si potrpí na skutočne netradičný čaj, nemal by Masala green minúť. Jednak preto, že jeho základom je exkluzívny Gunpowder s miernou trpkosťou a medovým akcentom, a tiež preto, že sme k nemu pridali vzácne exotické korenie s citrónovo kafrovitou vôňou a štipľavou chuťou. Kardamóm, aníz a muškátový oriešok zelený čaj dokonale dopĺňajú. Odporúčame!
Zloženie
Zelený čaj China Gunpowder Super 72%, Citrónová tráva 5%, Muškátový oriešok, Škorica 5%, Kardamon 10%, Ružové korenie 2%, Klinček 3%, Badián 2%Nálev a chuť čaju
Čaj, ktorý zaujme. Tak by sa dal v skratke popísať Masala green. Už keď si ho nasypete do kanvičky, bude sa vám páčiť. Zmes tmavo zeleného Gunpowderu oživuje svetlozelená citrónová tráva, červené guľôčky korenia a celé kapsule kardamónu. A tá vôňa! Po zaliatí má nápoj zlatožltú farbu a ľahko štipľavú arómu. Chuť je príjemne vyvážená - základ tvoria svieže trávové tóny s ľahkým dymovým dotykom. Na nich stavia korenistá štipľavá chuť so scintilačnou medovou dochuťou. Trpkosť je ľahká a osviežujúca.
Gunpowder sa skvele hodí k príprave ľadového čaju. Vyskúšajte aj s touto zmesou korenia. Získate nevšedne lahodný a energiu doplňujúci nápoj.
Pôvod čaju
Gunpowder je zelený čaj pochádzajúci z kríka Camellia sinensis, rovnako ako všetky druhy zeleného čaju.
Aj napriek tomu, že sú čajovníkové lístky totožné, je Gunpowder od klasických zelených čajov veľmi dobre odlíšiteľný. Na prvý pohľad totiž vyzerá inak - čajové lístky sú zvinuté do malých guličiek. Hovorí sa im tiež perly, ale väčšine ľudí pripomínajú strelný prach. Možno aj preto, že po zaliatí vodou guličky explodujú do pôvodného, podlhovastého tvaru. Najväčší producent Gunpowderu je provincia Fujian v Číne. Po zavädnutí sa čajové lístky zvinú (často ručne), pražia a sušia. Preto majú dymovú arómu.
Škorica, kardamón, citrónová tráva, korenie, aníz a muškátový oriešok pochádzajú od našich preverených dodávateľov z EÚ. Je to preto, že len vybraní spracovatelia sú schopní koreniny a bylinky konzervovať tak, aby boli pre použitie v sypaných čajoch ideálne. Je nanajvýš dôležité uchovať ich prirodzene senzorické, ale aj ich chuťové vlastnosti. Škorica sa tradične pestuje na Srí Lanke, v Číne alebo Thajsku, korenie vo východnej Indii, aníz pochádza z Turecka a muškátový oriešok rastie v Portugalsku.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Zelený čaj zalejte vodou s teplotou 70-80 °C (cca 2 minúty po prevarení vody), v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania 2-3 minúty (prikrytá šálka), potom preceďte.

























22. 4.
4. 1.
24. 12.
20. 11.
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Papierový filter M (balenie 100ks)

Sitko na čaj permanent veľkosť M

Sítko na čaj permanent velikost L

Papierový filter S (balenie 100ks)

Filter papierový L - do čajových konvičiek

Čajový teplomer v drevenom puzdre

Liatinová čajová kanvica so sitkom 1200 ml - zelený dekor

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM - ORIENTÁLNY MOTÍV

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM - kvetinový dekor
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

MASALA CHAI - čierny čaj

ELIXÍR VEČNÉHO ŽIVOTA - zelený čaj
