

MOCHITO - zelený čaj
Nápoj pôvodne kubánsky, v ktorom nesmie chýbať limetka, mäta a rum... Už ste doma? Bez mochita sa nezaobíde žiadna letná party ani exotická dovolenka. Vyskúšajte jeho čajovú verziu. Namiesali sme mochito zo zelenej Senchi a Gunpowderu, pridali ostatné ingrediencie. Len na rum nedošlo. Ale to je možno dobre. Takto si môžete populárny nápoj vychutnať úplne kedykoľvek.
Zloženie
Zelený čaj China Sencha, Zelený čaj China Gunpowder Super, Citrónová kôra, Listy mäty, Citrónová tráva, Sladké drievko, Aróma prírodnáNálev a chuť čaju
Zelený čaj Mochito dáva nálev svetlo jantárovej farby a jemnej, sviežej vône. V chuti okamžite identifikujete korenitosti mäty a kyselkavosť citrónov. Pekne ich dopĺňa ľahká, občerstvujúci trpkosť oboch zelených čajov, zároveň môžete zaznamenať slabú dymovosť Gunpowderu. Vo výsledku ide o čaj príjemnej, jasnej, akoby chladivej chuti, ozvláštnenej citrusovým pohladením.
Táto čajová zmes je vhodná na prípravu ľadových nápojov. Výborne však tiež chutí vo svojej horúcej variante.
Pôvod čaju
O popularitu mochita (mojita) sa zrejme najviac zaslúžili Ernest Hemingway (ktorý si ho zamiloval pri svojom pobyte na Kube) a James Bond (ktorý ho popíjal vo filme Die Another Day). Aby sme boli spravodliví, uveďme ale, že história mochita siaha oveľa ďalej. Legenda hovorí o pirátovi Francisovi Drakovi, ktorý nápoj namiešal snáď k potlačeniu choroby, snáď k rozveseleniu svojich kumpánov. Vtedy sa mu hovorilo El Draque. Nakoniec sa dopracoval k dnes už známemu názvu mochito a v roku 2013 sa dokonca stal najpopulárnejším globálnym koktailom.
Takže, z čoho sa vlastne mochito mieša? Z mäty, limetiek, trstinového cukru, perlivej vody a dobrého bieleho rumu. A z čoho je namiešaný čaj Mochito? Z mäty, citrónovej kôry, citrónovej trávy a dvoch výborných zelených čajov. O tých si povedzme niečo viac.
Senchu z čínskych čajových plantáží charakterizuje veľmi prirodzená, ľahko trávová chuť sprevádzaná nasládlosťou a strednou trpkosťou. Najznámejšie plantáže ležia v Číne v oblastiach Fujian alebo Yunnan. Zelené lístky čajovníkov čínskych (Camellia sinensis) bývajú často upravované podľa japonskej receptúry, to znamená, že nie sú pražené, ale naparované. Tým dôjde k zastaveniu oxidácie a uzavretiu vzácnej arómy vo vnútri.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Zelený čaj zalejte vodou s teplotou 70-80 °C (cca 2 minúty po prevarení vody), v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania 2-3 minúty (prikrytá šálka), potom preceďte.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Sitko na čaj permanent veľkosť M

Papierový filter S (balenie 100ks)
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

Japan Sencha citrónová - zelený čaj

VANILKOVÁ JAHODA - zelený čaj
