

MUŇA MUŇA - peruánska bylina
Juhoamerická horská bylina je spoľahlivým zabijakom všetkých infekcií dýchacích ciest, mykóz a ťažkostí tráviaceho systému. Vedeli to pred tisíckou rokov domorodí indiáni, vieme to dnes aj my. Muňa Muňa má príťažlivú mentolovú arómu. Používa sa na liečbu vnútorných i vonkajších ťažkostí. Detoxikuje, posilňuje, zbavuje bolesti, upravuje menštruáciu ...
Zloženie
MUŇA MUŇA 100%Nálev a chuť čaju
Nálev z listov Muňa Muňa je lahodný, jemný a sviežo mentolový. Má svetlo zelenožltú farbu a občerstvujúcu arómu. Môžete ho vyladiť citrónovou šťavou a popíjať studený aj teplý. Často sa tiež odporúča kombinovať Muňa Muňa s ďalším peruánskym pokladom - Vilcacora.
Pôvod čaju
Muňa Muňa je ďalší juhoamerický zázrak. Peruánski Indiáni využívajú jej takmer nadprirodzené schopností mnoho rokov. Okrem liečivých účinkov milujú túto rastlinu ako ochranu pred škodcami zemiakov a ďalšej zeleniny.
Bylinu prvýkrát popísali Španieli, ktorí sa zdržiavali na území dnešného Peru. Bolo to v 17. storočí, kedy sa zvesti o skvelých vlastnostiach pralesného kríku rozšírili aj do Európy. Muňa Muňa (Minthostachys setosa) je vzhľadom podobná oregánu. Dorastá asi 2 metre, je ľahko ochlpené, listy sú oválne. Na účely fytoterapie sa používa jej sušená nadzemná časť. Vyskytuje sa v Andách - od severnej Venezuely cez Kolumbiu, Peru a Bolíviu až po centrálnu Argentínu.
V Ekvádore jej hovoria Tipo alebo pole, v severnom Peru Chancua, v Bolívii Muna a Argentíne Peperina. Každopádne ide vždy o vysoko cenenú rastlinu s relatívne obmedzenou distribúciou. Vedci v súčasnosti riešia, ako ju chrániť a zároveň rozšíriť jej pestovanie, aby sa pokryl stále rastúci dopyt.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Munu Munu zalejte horúcou vodou s teplotou 80 °C v pomere 5 g na 1 l vody.
- Nechajte 5-10 minút odstáť. Potom preceďte.
- Pitie: dospelí 2 - 3x denne 300 ml, deti od 3 rokov 1 x denne 300 ml

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Papierový filter M (balenie 100ks)

Sitko na čaj permanent veľkosť M

Sítko na čaj permanent velikost L

Papierový filter S (balenie 100ks)

Sitko na byliny okrúhle ø 62mm

Bavlnené sitko L - 1 ks

Bavlnené sitko M - 1 ks
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

TULSI - bylina

CHUCHUHUASA - peruánska bylina
