REGENERAČNÁ AJURVÉDSKA ZMES ORGANIC
Regenerácia je ... keď sa po pracovnom dni uložíte do vane, keď si po návrate z výletu natiahnete nohy ku krbu, keď po práci na záhrade skočíte do bazéna. Až budete odpočívať a hľadať sily na ďalšie zážitky, pripravte si k tomu ajurvédsky regeneračný čaj. Má schopnosť príjemne uvoľniť a odstrániť stres. Skúste regeneráciu čistou prírodou.
Zloženie
Koreň sladkého drievka 44%, Cassia 40%, Kúsky zázvoru 10%, Klinček, Čierne korenieNálev a chuť čaju
Po otvorení vrecka vás omámi nádherná vôňa korenia. Rozpoznáte zázvor, škoricu, klinčeky aj korenie. Štipľavé sladké drievko nezostáva pozadu. Čaj má svetlo oranžovú farbu, výraznú arómu a jemnú, mierne korenistú chuť. Je veľmi osviežujúci, ale nevtieravý. Celkovo pôsobí jemne a ľahko.
Pôvod čaju
Aby sme zostavili dokonalú zmes bylín na regeneráciu, siahli sme po tradičných ajurvédskych kompozíciách. Všetky ingrediencie nám dodal partner z EÚ. Jeho suroviny pochádzajú výhradne z organického poľnohospodárstva, teda neobsahujú ťažké kovy ani iné zdraviu škodlivé látky.
Sladké drievko je liečivo s dlhou históriou. Táto trvalka rastie najmä v Európe a Ázii, u nás sa vyskytuje iba zdivočené.
Cassia je druhom škorice, ktorý sa používa hlavne v čínskej a kórejskej kuchyni. Ide o kôru stromu škoricovníka. Pestuje sa najmä v Číne, Thajsku a Indonézii, najkvalitnejšia škorica pochádza zo Srí Lanky a Cejlónu.
Zázvor využívali Číňania a Indovia už pred tritisíc rokmi. Jeho domovina nie je presne známa, ale dnes ho nájdeme v krajinách Blízkeho východu a Stredomoria.
Klinček je sušený kalich s pukmi stále zeleného stromu Hrebíčkovca. Dorastá až 10 metrov, vyskytuje sa na Madagaskare, v Brazílii a východnej Afrike. Pochádza ale z juhovýchodnej Ázie.
Korenie je plodom piepra s pôvodom v Indii. Jeho bobule sú zberané ako nezrelé a spracovávané fermentáciou.
Účinky čaje
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
100 °C | 8-10 minút | 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl |
Návod na prípravu
- Čaj zalejte vodou s teplotou 100 °C v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba vylúhovania je 8-10 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.
8. 11.