

TAIWAN NANTOU MING JIAN HONG SHUI OOLONG
Ak hľadáte čaj, ktorý Vás zahreje na tele aj na duši, potom Hong Shui Oolong je ten pravý. Mimoriadna harmonizácia vône a chuti Vás bude sprevádzať od prvého dúšku. Červená voda, ako znie v preklade názov tohto oolongu, priamo nabáda k zastaveniu kolotoča všedného dňa. Doprajte si chvíľku ničím nerušeného pokoja, pretože tento vzácny a výnimočný čaj z Taiwanu si plnú pozornosť rozhodne zaslúži.
Zloženie
100%Nálev a chuť čaju
Ako už názov napovedá, nálev je sfarbený do medených tónov. Plná a intenzívna chuť so zamatovou textúrou je doplnená o nádych karamelu a ovocia.
Pôvod čaju
Región Nantou sa ako jediný nachádza v Taiwanskom vnútrozemí. Napriek tomu v ňom leží mesto Ming Jian, ktorého názov sa dá voľne preložiť ako "veľmi mokré miesto". Niet preto divu, že sa tu darí poľnohospodárstvu a pestovaniu najrôznejších plodín.
Známe sú hlavne čajovníkové záhrady, v ktorých prevláda kultivar Four Season. Pestovatelia všeobecne nie sú radi, keď ich úrodu napadne hmyzí nepozvaný hosť. Tu však miestni producenti oolongu na jedného každý rok netrpezlivo čakajú. Jedná sa o malé cikády s latinským pomenovaním Jacobiasca formosana.
Nielenže je prítomnosť tohto hmyzu dôkazom neznečistenej prírody a organického pestovania, ale pri okusovaní lístkov do nich tieto cikády vypúšťajú roztok, ktorý robí z výsledného oolongu naprosto jedinečnú záležitosť. Čajovníkové listy totiž môžu po mechanickom narušení už na strome začať zvoľna oxidovať, čo práve stojí v spojení s danými zlúčeninami za unikátnou vôňou.
Nantou Ming Jian Hong Shui Oolong je typický pomalou oxidáciou, ktorá sa pohybuje medzi 30 a 40 percentami. Potom nasleduje ručné zavinovanie lístkov do drobných perličiek a ich konečné sušenie. Výsledný oolong má výrazné črty, ktoré však pospolu vytvárajú dokonalú harmóniu.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Čaj zalejte vodou s teplotou 80-90 °C v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania je 5 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Papierový filter M (balenie 100ks)

Sitko na čaj permanent veľkosť M

Čajový teplomer
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

CHINA MILKY OOLONG PREMIUM

CHINA OOLONG HIGHLAND
