

TANZANIA USAMBARA OOLONG TEA
Zloženie
Oolong Tanzania Usambara 100%Nálev a chuť čaju
Temne jantárový nálev v sebe ukrýva podmanivú hru orieškových tónov s kakaovým podkresom. Chuť sa vyznačuje svojou plnosťou a komplexnosťou so zamatovou textúrou a jemnou nasládlosťou hlavne v druhom náleve.
Pôvod čaju
Tanzánia v minulosti nebola kolískou tých najkvalitnejších čajov. Skôr sa používali ako prímes pre vrecúškové balenie. Dôvodom bola hlavne nestabilná akosť, ktorá sa z roka na rok menila. V roku 1930 sa však miestnym poľnohospodárom podarilo nájsť vhodný kultivar, ktorý zvládne monzúnové obdobie aj horúce slnko, a to bol začiatok úspechu.
Po osamostatnení Tanzánie potom vznikla myšlienka spojenia drobných pestovateľov s cieľom lepšie kontrolovaného pestovania a zjednotených postupov pri spracovaní lístkov. Krôčik po krôčiku tak zdokonaľovali svoje čajové záhrady a začali plne využívať prírodného bohatstva, ktorého mali v prekrásnom prostredí národných parkov oblasti Usambara dostatok.
Tanzania Usambara Oolong má prívlastok remeselný čaj. Pestovatelia totiž kladú dôraz na poctivú ručnú prácu, od zberu jednotlivých lístkov cez ich opatrné stáčanie a typické prehadzovanie v bambusových košoch, pri ktorom dochádza k tzv. vytriasaniu zelene. Vo výsledku potom získate veľké, ľahko zmotané a temne sfarbené lístky so striebornými špičkami, ktoré si so sebou nesú podmanivú kvetinovú vôňu so sladovými tónmi a ktorých arómu niektorí prirovnávajú k darjeelingu.
Na oolongu z usambarského údolia je tiež iste zaujímavé vychutnávať jemné nuansy medzi prvým a druhým nálevom. Intenzita a komplexnosť chuti sa pozvoľna prelieva do príjemnej nasládlosti, pričom prvotné orechové odtiene dávajú priestor zrelému ovociu. Tak ako tak je tento oolong rozhodne čajom, ktorý urobí radosť a v domácej čajotéke sa dlho neohreje.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Oolong zalejte vodou s teplotou 80-90 °C, v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania 5 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

CHINA GABALONG BIO - oolong

Keňa Oolong Embu County
