

VIŠŇOVÉ OPOJENIE - zelený čaj
Pokojne by mohol byť čajom pre romantikov. Romantikov, ktorí milujú nežné farby, ľúbezné vône, čerstvé povetrie a výhľady na obzor. Patríte k nim? Ak áno, rozhodne ochutnajte zelený čaj Višňové opojenie. Zanesie vás na miesta pokoja a harmónie a zasype lístkami čerešňových kvetov. Sencha, na ktorej je postavený, mierne povzbudí, lyofilizované čerešne ochránia cievy a prehĺbia váš spánok.
Zloženie
Zelený čaj Sencha, Sušená kôra ruží, Aróma prírodná, Okvetné lístky ruže, Kúsky čerešníNálev a chuť čaju
Zelený čaj Višňové opojenie si za svojím názvom plne stojí. Pretože je založený na kvalitnej čínskej Senchi, spoznáte v náleve príjemnú sviežosť a slabú trpkosť zeleného čaju. Krásne ju však doplňuje nasládlosť višní a vôňa ružových okvetných lístkov. Zelený čaj Višňové opojenie sa hodí na popíjanie v horúcej aj ľadovej variante, a to ráno, na poludnie aj podvečer.
Pôvod čaju
Koho by nezaujímalo, odkiaľ čaj, ktorý popíja, pochádza. Poznať pôvod potravín je nielen trend, ale predovšetkým spôsob, ako si overiť ich kvalitu. Preto vám nič netajíme.
Sencha patrí k čajom mimoriadne chutným. Aj keď ju pôvodne vyrábali iba v Japonsku, čínskym výrobcom sa čoskoro podarilo dosiahnuť špičkovej kvality tiež. Pre čaj Višňové opojenie sme preto siahli po Senchi z čínskeho pohoria Huang Shan ležiaceho v slávnej čajovej provincii Anhui. Nielen čaje, ale aj úžasná príroda sú lákadlom, ktoré z Anhui urobilo turisticky atraktívnu oblasť zapísanú na zozname svetového dedičstva UNESCO.
Na Senchi je zaujímavé, že jej lístočky pripomínajú dlhé ihličky krásnej, smaragdovej farby. V Anhui sa čaj začína žať zvyčajne v apríli, ešte stále prevažuje ručné šklbanie. Je totiž zárukou zberu najkvalitnejších lístkov čajovníkov čínskych (Camellia sinensis) a ich starostlivého uloženia do košov. V tých sa čaj prenáša do spracovateľských závodov. Tradičným spôsobom, ako sa v Číne zelené čaje vyrábajú, je praženie na panvici. Získavajú tak typickú dymovitosť a príjemné, hlboké tóny. V prípade tejto Senchi bol však použitý japonský postup - lístky sa po zavädnutí podrobili opakovanému, ale krátkemu napareniu. Tak došlo k zastaveniu oxidácie enzýmov a zachovaniu všetkých aromatických látok čaju.
Kto popíjaniu kvalitnej Senchi prepadol, iste potvrdí, že sa dá konzumovať celodenne. Jej povzbudzujúca schopnosť je veľmi príjemná a pozvoľná. Navyše tento zelený čaj prospieva kognitívnym funkciám, môže napomáhať dobrému tráveniu, odporúča sa pri horúčkovitých stavoch alebo pre lepšie hojenie rán.
Opomenúť vo výklade nemôžeme samozrejme ani višne (Prunus cerasus). Na populárne ovocie možno naraziť po celej Európe, archeológovia doložili jeho existenciu už v dobe bronzovej. Plody dozrievajú na opadavých, 20-25 metrov vysokých listnatých stromoch, ktoré kvitnú zvyčajne v apríli a plodia medzi júnom a augustom. Višne sú kôstkovice, ich dužina obsahuje množstvo cenných látok ako napríklad jód, vápnik alebo mangán, vitamíny C, A aj B6. A nakoniec: lyofilizované kúsky višní sme priviezli od európskeho dodávateľa, ktorý pravidelnými certifikáciami dokladá zdravotnú nezávadnosť svojich produktov a počas výroby, skladovania a transportu dbá na ochranu životného prostredia.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Zelený čaj zalejte vodou s teplotou 70-80 °C v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania 2-3 minúty (prikrytá šálka), potom preceďte.

























10. 5.
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

SENCHA BRUSNICOVO - JAHODOVÁ - zelený čaj

ROYAL EARL GREY - čierny čaj
