

ZÁZVOROVÝ - čierny čaj
Ako je známe, zázvor bezchybne zaháňa chrípku a prechladnutie, prehrieva celé telo a pomáha pri redukcii váhy. Takže sme ho pri miešaní aromatizovaných čiernych čajov nemohli nechať bez povšimnutia. S cejlónskou klasikou vytvára krásnu kompozíciu chuti a vône. Skvele poslúži v zime ako nápoj na povzbudenie aj v lete na osvieženie.
Zloženie
Čierny čaj 87%, Zázvor 5%, Citrónová kôra, Aróma prírodnáNálev a chuť čaju
Čierny čaj so zázvorom má medený nálev a silnú arómu i chuť. Je v ňpm cítiť silný čierny čaj z tradičného Cejlónu, ktorý vyniká príjemnou trpkosťou. Na jeho plnú, ráznu a ľahko citrusovou chuť nadväzuje štipľavý zázvor.
Pripravte si tento čaj aj ako ice tea, rozhodne vás nesklame!
Pôvod čaju
Cejlón (správne Srí Lanka) sa svetovým producentom čierneho čaju stal vlastne trochu nechtiac. Pôvodne sa tento tropický ostrov v juhovýchodnej Ázii sústredil na pestovanie kávovníkov, pre ktoré má ideálne klimatické podmienky. V roku 1869 je ale napadla epidémia plesne a takmer všetky plantáže úplne zničila. A tak sa krajina vďaka Angličanovi Jamesovi Tylor vydala cestou pestovania čajovníkov. Prvé rastlinky boli privezené z Assamu a podľa všetkého to bol krok správnym smerom. Počas pätnástich rokov sa čaj z Cejlónu stal vyhľadávaný na celom svete. Dnes sa Srí Lanka dostáva na čelo tabuliek najväčších producentov, ročne vyprodukuje viac ako 300 tisíc ton čaju. Čaj predstavuje dve tretiny príjmov zo zahraničných obchodov, jeho zberom, spracovaním a predajom sa zaoberá 600 tisíc obyvateľov krajiny.
Čajové lístky sú zbierané trikrát za rok, výroba čierneho čaju je rýchla. Keď sa čaj nechá zavädnúť, prichádza na rad oxidácia, rolovanie, lámanie, sušenie a drvenie.
Pridaný zázvor sme nakúpili u prevereného dodávateľov EÚ. Čaj je dochutený niekoľkými kvapkami prírodnej arómy. Lepšie si tak uchová prirodzené chuťové vlastnosti. Prírodná aróma neobsahuje ťažké kovy ani syntetické nosiče vôní, takže je zdravotne nezávadná. Vďaka tomu nespôsobuje prekyslenie organizmu, pálenie záhy alebo podráždenie žalúdka.
Návod na prípravu
- Čierny čaj zalejte vriacou vodou (100°C), v pomere 1-1,5 čajovej lyžičky na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania 2-3 minúty (prikrytá šálka), potom preceďte.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Papierový filter M (balenie 100ks)

Sitko na čaj permanent veľkosť M

Sítko na čaj permanent velikost L

Papierový filter S (balenie 100ks)

Bavlnené sitko L - 1 ks

Bavlnené sitko M - 1 ks

Filter papierový L - do čajových konvičiek

Čajový teplomer v drevenom puzdre

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM - ORIENTÁLNY MOTÍV

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM - kvetinový dekor

Čajová kanvica so sítkom - kvetinovy dekor II
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

CEYLON HIGH GROWN OP - čierny čaj

GOLDEN NEPAL FTGFOP 1 SECOND FLUSH - čierny čaj
