

ZELENÝ HONEYBUSH CHAI OF MADAGASKAR
Bolo nám trochu ľúto, že juhovýchodnú Afriku od Madagaskaru dnes delí 400 kilometrov vodnej hladiny. Ešte pred 160 miliónmi rokov totiž tvorili jeden kontinent. A tak sme ich zase dali dokopy. Aspoň prostredníctvom čaju. Spojili sme africký Honeybush s Madagaskarskými pomarančami, korením a vanilkou.
Zloženie
Zelený Honeybush 48%, Pomaranč 8%, Kúsky kakaa, Škorica, Zázvor, Železník, Kardamon, Ružové korenie, Klinček, Okvetné lístky ruže, Vanilka 1%Nálev a chuť čaju
Základnými ingredienciami Honeybush Chai of Madagaskar sú zelený Rooibos a zelený Honeybush. Tomu zodpovedá farba nálevu, chuť aj aróma. Po zaliatí získame čaj svetlo oranžový, s nádhernými odleskami. Vôňa je veľmi plná, silne ovocná. Po napití rozoznáme medovosť honeybushu, sladkosť Rooibosu a pestrú paletu exotiky. Na pozadí pomaranča sa na poschodí rozvinie vanilka, ktorú doladí príjemná štipľavosť ružového korenia, zázvoru a klinčekov.
Tento čaj sa dokonale uplatní aj v studenej forme. Pripravte si ice tea jednoducho v niekoľkých okamihoch. Stačí naplniť vysoký pohár kockami ľadu, preliať ich teplým nápojom a získate špičkovo osviežujúcu záležitosť!
Pôvod čaju
Honeybush je botanickým príbuzným Rooibosu. Vyzerajú celkom podobne, rastú na podobných miestach a ich chuť je podobne skvostná. Honeybush je pravda trochu viac sladký a vyžaduje iné pôdne a vodné pomery, ale obaja patria do čeľade bobuľovitých a obaja sú populárny vďaka vynikajúcim zdravotným účinkom a divokému spôsobu rastu. Vďaka nemu neobsahujú žiadne priemyselné chemikálie.
Honeybush sa zberá z kríka s názvom Cyclopia intermedia. Ide o približne 150 centimetrovú rastlinu s dlhými vetvičkami a ihlicovitými lístkami. Rastie len v oblasti Južného a Východného mysu v Juhoafrickej republike, v ťažko prístupných kopcoch. Zberajú sa iba mladé rastliny, a to v období kvitnutia. Celé vetvičky aj s lístkami sú nasekané na menšie kúsky a v prípade zeleného honeybushu hneď sušené na slnku. Konečný výrobok sa preosieva v špeciálnom bubne, aby sa oddelili dlhé a silné kúsky. Rooibos pochádza z čajovníkovca kapského (Asplathus linearis), ktorý je možné nájsť len v horách Cederbergu, asi 250 kilometrov vzdialených od Kapského mesta. Čajovníkovce rastú tiež divo a hoci sa o to veľa ľudí pokúšalo, zatiaľ sa nepodarilo pestovať ich na plantážach. Zberajú sa skoro na jeseň zastrihávaním celých vetvičiek. Na spracovateľských linkách sú rovnako ako Honeybush jemne nasekané. Zelený Rooibos je potom sušený, triedený a exportovaný.
Všetky ďalšie ingrediencie sme nakúpili u preverených dodávateľov v EÚ. Ich ovocie je spracované lyofilizáciou, čo je vákuové vymrazovanie. Veľkou prednosťou tejto technológie je uchovanie všetkých senzorických vlastností potravín aj maximá cenných vitamínov. Výberu, výrobe, skladovaniu aj transportu bola venovaná mimoriadna starostlivosť, suroviny pochádzajú z organického poľnohospodárstva. Honeybush Chai of Madagaskar tak dosahuje najvyššej akosti.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Honeybush zalejte vriacou vodou 100°C, v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania 3-5 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.

























22. 4.
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Papierový filter M (balenie 100ks)

Sitko na čaj permanent veľkosť M

Sítko na čaj permanent velikost L

Papierový filter S (balenie 100ks)

Bavlnené sitko L - 1 ks

Bavlnené sitko M - 1 ks

Filter papierový L - do čajových konvičiek

Liatinová čajová kanvica so sitkom 1200 ml - zelený dekor

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM - kvetinový dekor

Čajová kanvica so sítkom - kvetinovy dekor II
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

ALADIN - zmes

HONEYBUSH SUPERSTAR
