

FUJIAN WHITE PEONY - biely čaj
Delikátne lahôdky vyhľadávame obzvlášť radi. Tentoraz sa nám podarilo v horách čínskeho Fujianu nakúpiť skvelý biely čaj White Peony. Celosvetovo je radený medzi desať najlepších a najžiadanejších čajov. Jednak preto, že vyniká elegantnou a pôvabne jemnou chuťou, zároveň má úžasnú schopnosť detoxikovať.
Zloženie
Biely čaj FUJIAN WHITE PEONY 100%Nálev a chuť čaju
Nálev čaju Fujian White Peony má ľahko žltkastú až zelenkavú farbu. Oplatí sa zaliať ho niekoľkokrát - prvý nálev vykazuje len mierne kvetinovú chuť, v ďalších sa uvoľňuje tiež delikátna nasládlosť a mimoriadna jemnosť.
Pôvod čaju
Biely čaj je pripravovaný len z najmladších výhonkov čajovníkov čínskych (Camellia sinensis), preto vyniká úžasnou jemnosťou a "mäkkou" chuťou. Tiež spracovaním lístkov sa odlišuje od zeleného a čierneho čaju. Tento White Peony (Biela pivonka) vyrástol v oblasti Fuding, ležiacej na hraniciach preslávenej čajovej provincie Fujian. Fuding disponuje hornatou krajinou, je známy tiež prístavom Shacheng a vysokorýchlostnou železničnou traťou. Turisti ho navštevujú, aby mohli obdivovať hory Taimo s nádhernými skalnými útvarmi, jaskyňami a veľmi osamotenými miestami ponorenými v zeleni. Celé pohorie je po väčšinu roka zahalené do hmly, čo mu pridáva na mystickosti.
Vďaka klíme sa vo Fujianu čajovníkom veľmi dobre darí. Väčšina úrody je spracovávaná na zelený čaj, produkcia bieleho čaju tvorí len jedno percento. Napriek tomu je po ňom vo svete veľký dopyt. Na White Peony (Pai Mu Dan, Baimudan) sa zberajú mladé výhonky a prvé lístky, ktoré k nim priliehajú. Po natrhaní sa lístky ani nerolujú, ani nezahrievajú. Farmári ich len veľmi pomaly sušia, a to väčšinou v chladných, vetraných miestnostiach, rozložené na veľkých platoch. Po niekoľkých desiatkach hodín je čaj dosušenia v sušiacej peci.
Pre biele čaje je veľmi dôležité, aby nedošlo k nechcenej oxidácii enzýmov. Zmenili by farbu výhonkov a tiež chuť.
Keď ochutnáte White Peony, je to, ako by ste si zaliali čerstvo natrhané čajové lístky.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Čaj zalejte vodou o teplote 70-80 °C v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania je 2-3 minúty (prikrytá šálka), potom preceďte.

























10. 5.
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Papierový filter M (balenie 100ks)

Sitko na čaj permanent veľkosť M

Čajový teplomer v drevenom puzdre
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

CHINA PAI MU TAN - biely čaj

STRIEBORNÉ PERLY - biely čaj
