

HONEYBUSH LETNÝ DEŇ (BIO)
Prísne vzaté Honeybush nemá s čajom nič spoločné. Napriek tomu je čím ďalej viac populárnejší a k jeho popíjaniu sa pripájajú aj ortodoxní zástancovia čajovej klasiky. Dôvody sú prosté: Honeybush má famóznu chuť a vôňu, neobsahuje kofeín a dokáže zdolať nejednu chorobu či neduh. V spoločnosti papáje, nechtíka a ruží je zárukou nádherného kulinárskeho zážitku.
Zloženie
Zelený Honeybush, Kandizovaná papája 10%, Aróma prírodná, Kandizované mango, Kvet nechtíka lekárskeho, Kvety nevädze, Okvetné lístky ružeNálev a chuť čaju
Honeybush Letný deň má základ v nefermentovanej variante, takže nálev dáva zlatožltú, opaleskujúcu farbu. Aróma je veľmi lahodná, ovocná, plná. V chuti spoznávame typickú medovosť s príjemnou stopou manga a papáje.
Nápoje obsahujúce Honeybush sa výborne hodia na prípravu ice tea. Odporúčame naplniť pohár z 2/3 kockami ľadu a preliať ich teplým čajom. Výsledok vás prekvapí vynikajúcou chuťou a osviežujúcimi vlastnosťami.
Pôvod čaju
Na rozdiel od zeleného, čierneho alebo bieleho čaju nie je Honeybush pripravovaný z lístkov čajovníka čínskeho (Camellia sinensis), ale z divoko rastúceho kríka s botanickým názvom Cyclopia intermedia. Ide o zhruba 150 cm vysokú rastlinu z čeľade bôbovitých, čo ju radí do skupiny, kam spadá aj Rooibos. Honeybush rastie vo vysokých horách Východného mysu. Vyžaduje si veľmi špeciálne pôdne podmienky a vlhké podnebie. Vďaka tomu, že je mimoriadne citlivý na chemikálie, nedarí sa jeho pestovaniu na umelých plantážach. Na druhú stranu zaručuje jeho divoký pôvod 100% prírodnosť a bio kvalitu. Honeybush sa zberá v dobe, keď sa obalí žltými kvetmi. Zber je veľmi náročný, ku kríkom nie je v horách ľahký prístup. Zberači, vybavení najčastejšie kosákom, sekajú kríky tesne nad zemou, plnia nimi veľké koše a tie spúšťajú do údolia. Postup pri spracovaní je odlišný podľa toho, či výsledkom má byť zelený (nefermentovaný) Honeybush alebo mahagónovo hnedý (fermentovaný). V oboch prípadoch sú však vetvičky na rezacích strojoch nasekané na menšie kúsky. V prípade zeleného honeybushu sa následne sušia na slnku, väčšinou 1-2 dni. Konečný výrobok prechádza sitom s okami 6,5 mm, takže sú eliminované všetky kúsky silnejšie ako zápalka. Jemný zelený Honeybush sa presypáva do tkaných sáčkov a putuje na trh.
Ďalšie ingrediencie, ktoré sme použili na prípravu Letného dňa, pochádzajú od certifikovaných dodávateľov z EÚ. Máme tak záruku, že boli pestované podľa zásad organického poľnohospodárstva a neobsahujú žiadne zdraviu nebezpečné látky.
Rovnako pozorne sme vybrali prírodnú arómu. Jej účelom je vyvážiť chuť i vôňu čaju a udržať ich čo najdlhší čas. Na rozdiel od prírodne syntetických aróm nespôsobuje pálenie záhy, podráždenie žalúdka ani potravinové alergie.
Účinky čaje
Ukážka balenia bylín
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter bylín. Byliny sú vždy v balení hermeticky uzavreté, aby odolávali vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci sú byliny mimoriadne náchylné a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu byliny a jej nálevu.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Honeybush zalejte vriacou vodou 100 °C, v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania 3-5 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.

























Energetická hodnota: | 13 kJ / 3 kcal |
Tuky: | 0.5 g |
z toho nasytených : | 0.1 g |
Sacharidy: | 0.7 g |
z toho cukry: | 0.7 g |
Bielkoviny: | 0.5 g |
Soľ: | 0.01 g |
22. 9.
22. 4.
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Papierový filter M (balenie 100ks)

Sitko na čaj permanent veľkosť M

Sítko na čaj permanent velikost L

Papierový filter S (balenie 100ks)

Bavlnené sitko M - 1 ks

Filter papierový L - do čajových konvičiek

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM 900 ml - kvetinový dekor

Čajová kanvica so sítkom 900 ml - kvetinovy dekor II
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

JAZMÍNOVÝ - zelený čaj

ZELENÝ HONEYBUSH LESNEJ ČARODEJNICE
