JAPAN BIO SENCHA - zelený čaj
Jeden z najobľúbenejších japonských čajov, navyše v bio kvalite, je konečne tu! Sencha, čiže sekaný čaj, má prírodnú chuť a jemnú trpkosť. Skvele vyvážená aróma sa rozvinie najmä pri nižších teplotách lúhovania. Ak hľadáte zelený čaj na letné osvieženie, je Bio Sencha presne pre vás. Pri zaliatí vodou s 50-80 °C získate žltý nálev sladkej, ľahko trávnatej chuti. Chladená Sencha povzbudí a osvieži.
Zloženie
Zelený čaj Bio Sencha 100%Viac o čaji BIO Sencha
Sencha sa vďaka delikátnej príchuti a strednému obsahu teínu radí k celosvetovo vyhľadávaným zeleným čajom.
Dlhé lesklé listy, ktoré pochádzajú z čajových kríkov otvorených plantáží, sú zvinuté do tenkých tmavo zelených ihličiek. Bio Sencha pochádza z južnej časti Japonska, kde sa žne strojovým česaním. Aby lístky neoxidovaly, sú približne štvrť minúty naparované. Nato sa valcujú, sušia a triedia podľa kvality.
Nálev má ideálne nazelenalú až zlatú farbu, chuť je možné ovplyvniť dĺžkou lúhovania a teplotou vody. Ako ideálna sa udáva teplota 60-70 °C, stačí aj 50 °C. Čím chladnejšou vodou je Sencha zaliata, tým sladšiu chuť má. V teplejšej vode vyniká jej trpkosť. Mimoriadne svieža je Sencha ako ľadový čaj, teplý nálev zase skvele zahreje a prebudí zmysly.
Chuť zeleného čaju:
Čerstvé, trávnaté tóny s hladkým telom a pikantnou chuťou.
Ďalšie informácie o čaji:
Zelený čaj má delikátnu príchuť.
Zelený čaj je vhodný aj na prípravu ľadového čaju.
Účinky čaje
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
70-80 °C | 2-3 minúty | 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl |
Návod na prípravu
- Zelený čaj zalejte vodou s teplotou 70-80 °C (cca 2 minúty po prevarení vody), v pomere 1 čajová lyžičk na 1,5-2dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania 2-3 minúty (prikrytá šálka), potom preceďte.
15. 4.
21. 11.
21. 11.
13. 10.
27. 8.
15. 8.