

JAPAN GENMAICHA KOHKI WITH MATCHA - zelený čaj
Ďalší z unikátnych čajov, ktorý len tak niekde neobjavíte! Klasická japonská Genmaicha zasypaná púdrom matche rozhodne nie je tuctová. Ani pokiaľ ide o chuť, ani v prípade zdravotných účinkov. Kto má rád pražené tóny prechádzajúce v sladký dozvuk, ten si príde na svoje. A kto holduje čajom plným energie, antioxidantov a vitamínov, sklamaný tiež nebude.
Zloženie
Zelený čaj Japan Gen Mai Cha 98%, Zelený čaj Japan MATCHA 2%Nálev a chuť čaju
Genmaicha je ľahká, mierne pražená, trávnatá a oriešková. Oproti nej japonská matcha chutí sladkasto a mäkko. Keď sa obe skombinujú, vzniká nápoj veľmi príjemný - ľahký, sladký a s praženou stopou. Jeho farba je jasne zelená a aróma svieža.
Pôvod čaju
Každá z ingrediencií sa vyrába úplne inak. Hoci sú obe typické pre Japonsko, ich užívatelia sa v histórii veľmi rôznili. Popíjať Matchu bolo výsadou najvyšších vrstiev spoločnosti, zatiaľ čo Genmaicha bývala nápojom chudobných farmárov.
Matcha je veľmi jemný prášok vyrobený mletím čajových lístkov. Používa sa k rituálom, pri ktorých je šľahaná bambusovou metličkou v horúcej vode. Výroba matche je podobne zložitá - pred zberom sú čajovníky približne na 20 dní zatienené, aby produkovali a v listoch ukladali ešte viac chlorofylu a aminokyselín. Šklbanie je vykonávané výhradne ručne, hneď po ňom sú listy obarené, sušené, zbavené žiliek a v kamenných mlynčekoch mleté na prášok.
Genmaicha je v podstate zmes zeleného japonského čaju a praženej ryže. Hovorí sa jej tiež "popkornový čaj", pretože pri pražení ryže občas puká a vyzerá ako popcorn. Vyrába sa z Bancha, čo sú lístky čajovníkov zbierané neskôr. Vynikajú robustnejšou chuťou a menším obsahom teínu. Po zbere sa lístky naparujú, prekladajú, sušia a triedia. Nakoniec je k nim primiešaná tmavá pražená ryža.
Účinky čaje
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Čaj zalejte vodou s teplotou 70-80 °C, v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania 2 minúty (prikrytá šálka), potom preceďte.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Papierový filter M (balenie 100ks)

Sitko na čaj permanent veľkosť M

Sítko na čaj permanent velikost L

Papierový filter S (balenie 100ks)

Filter papierový L - do čajových konvičiek

Čajový teplomer v drevenom puzdre

Čajová kanvica so sitkom 900 ml - orientálny motív

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM 900 ml - kvetinový dekor
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

SENCHA BRUSNICOVO - JAHODOVÁ - zelený čaj

JAPAN GENMAICHA - zelený čaj
