

Japan Sencha bez kofeinu BIO - zelený čaj
Krajiny zelených záhrad, starých chrámov, sopiek a horských kúpeľov. To je Japonsko, ktoré svetu okrem tradičnej kultúry a nádhernej prírody dalo tiež mimoriadne kvalitný čaj. My vám ho prinášame v podobe Senchi spĺňajúcej najprísnejšie nároky na pestovanie a výrobu. Japan Sencha BIO je navyše bez kofeínu, hodí sa preto na pitie po celý deň.
Zloženie
Zelený čaj Japan Sencha bez kofeínu BIO 100%Nálev a chuť čaju
Najobľúbenejší japonský čaj sa vyznačuje jemným žltozeleným nálevom s iskrivým leskom. Japan Sencha bez kofeinu BIO má príjemnú, mierne kyslastú chuť, zvieravú len naozaj minimálne. Aróma pripomína more alebo les, každopádne je chladivo svieža. Čaj je možné zaliať až trikrát. S každým ďalším nálevom objavíte ďalšiu a ďalšiu chuť tohto presláveného zeleného čaju.
Pripravte si Japan Senchu bez kofeinu BIO ako ľadový čaj. Vráti vám duševnú sviežosť a navodí fyzickú pohodu.
Pôvod čaju
Organicky pestovaný čaj Bio Sencha pochádza z oblasti Shizuoka, ktorá sa rozprestiera na úpätí posvätnej hory Fuji. Na plantážach sa nesmú používať chemické hnojivá ani ochranné prostriedky.
Zber sa vykonáva raz, maximálne dvakrát ročne, štandardne ručným česaním. Lístky sú podlhovasté, jemnej až ľahko trpkej chuti. Nie každá Sencha dosahuje požadovanú kvalitu, všeobecne platí pravidlo, že čím tmavšie lístky, tým lepší čaj. Pretože čaj Sencha nájdeme v každej japonskej domácnosti, je jeho produkcia obrovská. Čajovníky rastú na nezakrytých plantážach, takže sú maximálnu možnú dobu vystavené nielen slnku, ale aj dažďu. Lístky sa upravujú naparovaním po dobu 10-20 sekúnd. Tým je zabránené fermentácii. Potom sa čaj zvinie do tenkých ihličiek, suší a triedi.
Bio Sencha bez kofeínu navyše prejde prírodnou technológiou odstránenia teínu z lístkov. Možno ju preto popíjať počas celého dňa.
Odstránenie kofeínu z čajových lístkov:
Tento bezkofeínový čaj bol zbavený kofeínu (teínu) metódou za pomoci Oxidu uhličitého (CO2). Spôsobov ako zbaviť čaj kofeínu existuje viac, ale táto forma je úplne najbezpečnejšia. Navyše čaj si pri tejto forme plne zachováva svoje pôvodné chuťové aj zdravotné vlastnosti a nijako nestráca na svojej pôvodnej kvalite. Miernou nevýhodou môže byť to, že táto metóda patrí medzi tie najdrahšie, avšak tento proces je úplne prírodný a nie sú pri ňom používané žiadne chemické látky.
Oxid uhličitý (CO2) je netoxický, nehorľavý plyn bez farby a zápachu. Voľne sa vyskytuje v ovzduší a nájdete ho v každom sýtenom nápoji. Oxid uhličitý sa privádza pomocou tlaku a teploty do superkritického stavu, v ktorom je schopný rozpúšťať a viazať na seba molekuly kofeínu. Namočené čajové lístky sa varia vo veľkokapacitnej tlakovej nádobe, v ktorej po jej natlakovaní prechádza cez čajové lístky CO2 v nadkritickom stave a filtruje tak obsiahnutý kofeín (teín). Vďaka tomu, že chuťové molekuly sú väčšie, zostávajú bez zmeny a čaj si tak zachováva svoju prirodzenú chuť.
Účinky čaje
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Zelený čaj zalejte vodou s teplotou 70-80 °C (cca 2 minúty po prevarení vody), v pomere 1 čajová lyžičk na 1,5-2dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania 2-3 minúty (prikrytá šálka), potom preceďte.

























15. 4.
30. 12.
5. 12.
25. 11.
17. 11.
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Papierový filter M (balenie 100ks)

Sitko na čaj permanent veľkosť M

Sítko na čaj permanent velikost L

Papierový filter S (balenie 100ks)

Filter papierový L - do čajových konvičiek

Čajový teplomer v drevenom puzdre

Čajová kanvica so sitkom 900 ml - orientálny motív

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM 900 ml - kvetinový dekor
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

JAPAN BANCHA PREMIUM - zelený čaj

LAPACHO MATTO GROSSO
