

NEPAL HIMALAYAN JUN CHIYABARI BIO - zelený čaj
Preneste sa s šálkou čaju do slávnej záhrady, ktorej čajovníky rastú priamo pod majestátnou strechou sveta. Blízkosť s himalájskym pohorím ale nie je všetko, čo z organického Nepal Himalayan Jun Chiyabari robí naozajstnú raritu. Je to hlavne vášeň jeho pestovateľov pre korektné remeslo, ktorá čaju vtlačila jedinečné prelínanie vône a chuti diaľav.
Zloženie
Zelený čaj Nepal Jun Chiyabari BIO 100%Farba a chuť nálevu
Nálev má nádhernú oranžovú farbu sýtych tónov a na zelený čaj nie príliš obvyklou sladkastú chuť s dotykom zrelých marhúľ.
Pôvod čaju
Čajovníková záhrada Jun Chiyabari sa rozlieha v horskom mestečku Dhankuta na východe Nepálu. Hoci je jej história pomerne krátka, čaje z nej si veľmi rýchlo získali ohlas pre svoju prvotriednu kvalitu, výnimočnú chuť a omamnú vôňu.
Zakladatelia záhrady využili to, že tamojšia klíma pripomína tú v neďaleko ležiacom Darjeelingu, ktorý je známy svojimi rovnomenným čajom. Čajovníky čínske (Camellia sinensis) získavajú v Jun Chiyabari potrebné minerály z bohatých zásob v pôde. Spoločne s hojnými zrážkami a sviežim horským vzduchom, ktorý spomaľuje rast lístkov, tak majú ideálne prirodzené podmienky. Práve organické pestovanie s minimom zbytočných zásahov človeka a precízne dodržiavané tradičné postupy pri spracovávaní robia zo zeleného čaju Nepal Himalayan Jun Chiyabari Bio exkluzívnu záležitosť.
Zber robustných lístkov so striebornými tipsami prebieha ručne, rovnako ako ich následné nepravidelné skrútenie. Čaj si aj po usušení ponecháva intenzívnu machovo zelenú farbu a prirodzenú kvetinovo-ovocnú vôňu. Jeho nálev je spočiatku zlatistý so zelenými odleskami, avšak po chvíľke sa zmení v krásne oranžový odtieň.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Zelený čaj nasypte v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl vody. Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Zelený čaj zalejte vodou s teplotou 70-80 °C. Zalievanie vodou s vyššou teplotou môže mať za následok horšiu chuť a vôňu čaju.
- Doba lúhovania 2 minúty (prikrytá šálka), potom preceďte.
- Čaj je možné nechať 3x lúhovať.

























Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

JAPAN GYOKURO HISUI BIO - zelený čaj

NEPAL SHANGRI - LA SFTGFOP1 SF BIO - čierny čaj
