

PU ERH MILK
Čínske Pu Erhy z divokých a polodivokých čajovníkov majú svojich nadšených obdivovateľov na celom svete. Ich originálna chuť i vôňa zaujme každého, kto hľadá netuctový zážitok. Mliečny Pu Erh mu pridáva ešte jeden level. Zemitosť zmäkčená mliečnou hebkosťou vás posadí na nadýchaný obláčik a odnesie do krajiny nového poznania. Tento čaj skrátka vie potešiť.
Zloženie
PU ERH MILK 98%, Aróma prírodná mliečna 2%Nálev a chuť čaju
Kombinácia charakteristickej chuti Pu Erhu, teda istej zemitosti a sladkých tónov, a jemného mlieka je viac ako pozoruhodná. Ľahkosť a mliečnu mäkkosť zaznamenáte vzadu na poschodí. Chuťové bunky veľmi poteší a pridá čajovejklasike ďalší rozmer. Nálev má tmavo hnedooranžovú farbu a prírodnú, ľahko mliečnu arómu.
Pôvod čaju
Ovoňiavanie čiernych i zelených čajov je v Číne pomerne bežné. Stretneme sa tak s čajmi jazmínovými, ružovými, lotosovými, orchidejovými, osmantovými ... Vôňu kvetov zvyčajne získavajú zmiešaním s pukmi, ktoré, keď sa roztvoria, odovzdajú čaju svoju silnú arómu.
V prípade čajov "Milk" je výrobný postup tak trochu zahalený tajomstvom. Existujú pramene, ktoré tvrdia, že za mliečnu chuťou stojí špeciálny kultivar čajovníka čínskeho, alebo jedinečné podmienky pestovania a zber v presne danom čase.
Zvyčajne ide ale o vysoko kvalitné čajové lístky, ktoré sú pri spracovaní obohatené prírodnými mliečnymi esenciami. To je aj prípad tohto Pu Erh Milk.
Aby bol výpočet úplný, dopĺňame, že veľmi zriedka vraj môžu tieto čaje vznikať s pomocou skutočného mlieka alebo mliečnej srvátky.
Či tak alebo onak, sú čínske Pu Erhy špičkou v celosvetovej produkcii. Zbierajú sa na ne ako najmladšie puky, tak staršie lístky. Práve ony totiž obsahujú baktérie a plesne, ktoré sú pre chuť, výrobu, ale aj zdravotné účinky čaju zásadné. Lístky sa nechávajú zavädnúť na slnku, potom ich robotníci zahrejú na veľkých panviciach a ručne rolujú. Tak vznikne Mao Cha. Ďalším spracovaním, ktoré zahŕňa navlhčenie Mao Cha a ponechanie procesu fermentácie, sa zrodí Sheng Cha. Môže sa ďalej naparovať a lisovať, takže Pu Erh môžete kúpiť buď sypaný, alebo tvarovaný do hniezd, tehličiek a koláčov.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Pu Erh zalejte vodou s teplotou 100 °C v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl vody.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania 3-5 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.

























2. 1.
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

PU ERH std.

MILK OOLONG

PU ERH ROYAL
Prezerali ste
