

SILVER SCREW - biely čaj
Špeciálny biely čaj z provincie Guangxi poteší srdce aj oko. Juh centrálnej Číny patrí tisíce rokov rybám, ryži a čaji. Ten rastie v nádherných kopcovitých záhradách. Zavlažujú ich potoky, ktoré sa v údoliach stekajú do riek, pred vetrom ich chránia stromy, ktoré nad nimi vytvárajú baldachýn. Preneste sa do nádhernej krajiny divokých zvierat a vzácnych drevín!
Zloženie
Biely čaj SILVER SCREW 100%Nálev a chuť čaju
Silver Screw v sebe snúbi chuť kvetín a prirodzené tóny zelených čajov. Osviežujúci, mierne zvieravý a napriek tomu nasladlý čaj bude chutiť ako hľadačom unikátnych chuťou, tak čajovým začiatočníkom. Vďaka náznaku jazmínových tónov si získa srdce každého čajomilca. Nálev má svetlo žltú farbu.
Pôvod čaju
Provincia Guangxi sa rozkladá na juhu Číny s výhľadom na záliv Beibu. Najteplejším mesiacom je v provincii júl, kedy sa teploty šplhajú až k 30 °C. Naopak najchladnejší býva január s teplotami medzi 6-16 °C. Od apríla do septembra sú v oblasti veľmi časté dlhotrvajúce dažde. Presne takéto počasie vyhovuje kríkom čajovníkov čínskych (Camellia sinensis), ktoré pokrývajú kopce a úbočia tamojších hôr.
Čaj Silver Screw sa zberá výhradne ručne, rovnako prebieha jeho spracovanie a balenie. Majitelia čajových záhrad vždy dbajú na zber čo najkvalitnejších lístkov, v tomto prípade sa šklbú tiež ochlpené puky. V čaji ich jednoducho poznáme - majú svetlú, niekedy striebornú, inokedy zlatistú farbu. Znalec ich identifikuje tiež v chuti čaju - vysoký podiel tipsov mu dáva jemnosť a delikátnosť. Po zbere sa lístky musia veľmi rýchlo spracovať, aby zbytočne neoxidovali. Výroba čaju Silver Screw zahŕňa zavädnutie, naparenie a ručné zvinovanie. Naparovaním čajových lístkov je zastavená oxidácia enzýmov a uchovaná prirodzená farba a aróma. Čaj je stáčaný do drobných špiráliek, následne sa suší, triedi a balí.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Čaj zalejte vodou o teplote 70-80 °C v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania je 2-3 minúty (prikrytá šálka), potom preceďte.

























15. 4.
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Papierový filter M (balenie 100ks)

Sitko na čaj permanent veľkosť M

Sítko na čaj permanent velikost L

Papierový filter S (balenie 100ks)

Bavlnené sitko L - 1 ks

Bavlnené sitko M - 1 ks

Filter papierový L - do čajových konvičiek

Čajový teplomer v drevenom puzdre

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM - ORIENTÁLNY MOTÍV

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM - kvetinový dekor
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

GOJI-MALINA - ovocný čaj

ASSAM TGFOP1 SECOND FLUSH MONIPUR - čierny čaj
