

TROPICKÉ POKUŠENIE - ovocný čaj
Pokúsime sa vás pokúšať. Aspoň chvíľku. Tak si predstavte, že ležíte v závesnej hojdačke. Pred vami je more. Také modré, že na obzore splýva s oblohou. Trocha prižmúrite oči, pretože vánok nad vami práve rozfúkal listy palmy a poobedné slniečko vás zašimralo po tvári. Prstami sa dotknete piesku a naberiete ho do dlane. Hreje...Teraz už viete, ako vyzerá Tropické pokušenie.
Zloženie
Ibištek, Pražené kousky jablka, Šípková kôra, Višne, Aróma prírodná, Kandizovaný ananás, Kandizovaná papája, Ríbezle, Lyofilizované kúsky jahôd, Lyofilizované kúsky malínNálev a chuť čaju
Ovocný čaj Tropické pokušenie má červený, iskrivý nálev. Veľmi atraktívna ovocná vôňa priamo láka k ochutnaniu. Na jazyku zaznamenáte príjemnú kyselkavú ríbezľovo - jahodovú stopu.
Pripravte si Tropické pokušenie ako ľadový nápoj. Stačí horúci čaj naliať do pohárov naplnených s 2/3 kockami ľadu. Pridajte kúsky čerstvého ovocia, medovku alebo mätu.
Pôvod čaju
Pretože väčšinu ingrediencií v tomto čaji tvorí ovocie, stojí za zmienku uviesť spôsob jeho konzervácie. V našich čajoch používame ovocie lyofilizované, teda vymrazované. Jedinečný postup sušenia potravín je zárukou uchovania maxima zdraviu prospešných látok. Ďalším prínosom je, že lyofilizované ovocie nestráca farbu, chuť ani vôňu. Mrazom sušené plody zodpovedajú po zaliatí horúcou vodou požiadavkám na ovocie čerstvé. Ako po stránke senzorickej, tak aj pokiaľ ide o obsah cenných zlúčenín.
Viac už asi ananásy netreba predstavovať. Snáď každý ich niekedy ochutnal. Spomeňme len, že ich plody vznikajú zaujímavým spôsobom, ktorému botanici hovoria "splynutie susedných bobúľ". A prekvapivé možno je, že akonáhle ananás dozreje, celá rastlina uhynie.
Ananásovníky sú rastliny, ktoré dosahujú výšky 1 - 1,5 metra. Majú veľmi krátku stonku, z ktorej vyrastá ružica dlhých a špicatých listov. Ananásy sa zberajú po 15-18 mesiacoch od vysadenia. Plody divoko rastúcich ananásovníkov sú nejedlé.
Podobne exotická ako ananás je pre Európanov papája. Jej bobule, ktoré mávajú najrôznejší tvar a môžu merať až 50 centimetrov a vážiť 10 kilogramov, chutia medovo sladko, maslovo. Šťavnatá býva červená, žltá alebo oranžová, v jej strede sa nachádzajú malé semená. Papája je bohatá na draslík, vápnik a sodík, obsahuje vitamín C a enzým papaín podporujúci trávenie a pomáhajúci telu bojovať so zápalmi.
Papája je doma zrejme v Strednej Amerike, pestuje sa však aj v Indii, Brazílii, Mexiku, Indonézii, Dominikánskej republike, Nigérii a v mnohých ďalších krajinách. Ročne je na svete zozberaných približne 13 miliónov ton papájí. Ak vás zaujíma, ako rastlina papáje vyzerá, potom si predstavte asi 10 metrovú bylinu podobajúcu sa stromu, z ktorého kmeňa vyrastajú až trištvrte metra dlhé listy. Zjednodušene možno povedať, že vzhľadom pripomína palmu.
Plody papáje sa najčastejšie konzumujú surové, používajú sa na prípravu kompótov, sirupov, džúsov alebo džemov.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Čaj zalejte vodou s teplotou 100 °C, v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania 10 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.




















Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

LESNÉ OVOCIE - ovocný čaj

JEDINEČNÉ MANGO - ovocný čaj
