

Záhradná symfónia s goji BIO - ovocný čaj
Máte radi čaje výraznej, ovocnej chuti, ktoré vám zároveň dodajú antioxidanty, vitamíny a minerálne látky? Ak áno, otestuje Záhradnú symfóniu s goji BIO! Pre jedinečnú zmes sme vybrali plody goji, koreň ženšenu a niekoľko ďalších ingrediencií v tej najvyššej kvalite. Preto, aby ste mohli popíjať čaj úplne prírodný, úchvatne voňavý a fantasticky prospešný.
Zloženie
Kúsky jablka BIO, , , , Prírodná aróma BIO, 1%, ,Nálev a chuť čaju
Ovocný čaj Záhradná symfónia s goji BIO dáva nálev sýto červenej farby. Jeho vôňa je ovocná a svieža. Chuť charakterizuje kyselkavé goji a menej trpký ženšen, ktorý ale dolaďujú sladké jablká, mrkva a červená repa.
Pôvod čaju
Plody kustovnice čínskej netreba dlho predstavovať. Jedna zo superpotravín je v centre pozornosti vyznávačov zdravej výživy už pekných pár rokov. Goji, ako sa jej hovorí, využívali pre jej prínosy už tradičné čínske, kórejské a japonské celostné prístupy, a to prinajmenšom od 3. storočia nášho letopočtu. Začiatkom 21. storočia sa goji „objavila“ v Európe a Amerike, čím vzbudila mimoriadny záujem a tiež šírenie trochu neuveriteľných príbehov. Jeden z nich tvrdil, že Číňan menom Li Qing Yuen pojedajúci práve goji sa dožil 256 rokov. Že to nemôže byť pravda, je zrejmé, ale povesť drobných červených bobúľ to pekne vyšperkovalo. Čo však môžeme oprieť o vedecké závery, je obsah cenných látok. Patria k nim vitamín C, vitamín A, mangán a silné antioxidanty.
Hlavným producentom goji je Čína, ktorá ročne zožne a spracuje okolo 100 tisíc ton týchto plodov. Väčšina pochádza z plantáží na severozápade krajiny, ktoré sa rozkladajú pozdĺž úrodných niv Žltej rieky, a to už vyše 700 rokov. Pestovatelia, spracovatelia a obchodníci sa združujú do organizácií, ktoré podporujú komerčný a exportný potenciál bobúľ. V auguste okrem iného organizujú festival na počesť zberu goji.
Ako zber vyzerá? Keď sú plody kustovnice čínskej zrelé a mäkké, treba ich striasť na veľké podnosy tak, aby sa čo najmenej pokrčili. Sušenie prebieha buď na priamom slnku, alebo v sušiarňach.
Druhou ingredienciou čaju je ženšen, cenný zdroj vitamínu C, vitamínov skupiny B, minerálnych látok a tiež silíc, fytosterolov a antioxidantov. Koreň ženšenu ľudia využívajú už od 4. storočia pred naším letopočtom a rovnako ako goji, najobľúbenejší je v Ázii. V Číne ho napríklad pridávajú do polievok, pálenky alebo vína, je tiež vyhľadávaným korením. Koreň sa zberá z päťročných rastlín, po očistení ho farmári sušia. Na zachovanie všetkých cenných látok je potrebné chrániť ženšen pred vlhkom a svetlom.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Ovocný čaj zalejte vodou s teplotou 100 ºC v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba vylúhovania je 8-10 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

KRÉMOVÁ MALINA - ovocný čaj

VIŠŇOVÉ OPOJENIE - zelený čaj
