

Prečo tovar od nás?
- Doprava zadarmo od 40 €
- Spokojných zákazníkov
- Dodanie do 48 hodín
ĽADOVÉ ČAJE: KTORÉ SÚ NAJLEPŠIE A AKO ICH PRIPRAVIŤ

Verte prírode, nepite chémiu
Dnes poznáme ľadový čaj v mnohých komerčných podobách. V plastových fľašiach si môžeme za pár korún kúpiť tekutinu plnú cukrov, éčok a farbív. Skúste tentoraz naservírovať návštevám alebo svojim deťom skutočný ľadový čaj. Svieži, ľahký, plný vitamínov a antioxidantov, navyše dochutený presne tak, ako to máte radi.
Ovocná klasika nesklame
Ovocné čaje sú vynikajúcou voľbou pre batoľatá aj predškolákov, tehotné ženy alebo jednoducho všetkých, ktorí radi maškrtia. Ako stvorený na prípravu ľadového čaju je napríklad Ice tea Dračie osvieženie, sypaná zmes jabĺčok, ríbezlí, hrozienok a červenej repy. Milovník hrušiek by nemal minúť čaj Ice tea Ľadová hruška. Tretím favoritom je Citrusové pokušenie. Neobsahuje ibištek, takže je ideálny pre naozaj malé deti.
Zelené ochladenie povzbudí zmysly
Kto v lete hľadá osvieženie, poriadnu porciu energie a extra dávku životabudičov, môže si pripraviť ľadový zelený čaj. Mimoriadne chutná je ľadová Sencha makato z japonských čajových záhrad, veľkej obľube sa teší slávny čínsky Pi Lo Chun s miernou trpkosťou a jemne ovocnou chuťou. Ani sypané zmesi nezostávajú pozadu - vyskúšajte Senchu brusnicovo-jahodovú alebo Draka šťastia v bio kvalite.
Čierne čaje nestrácajú na popularite
Čajové delikatesy z oblastí Assamu, Cejlónu aj Darjeelingu prinášajú vôňu diaľok a príjemne horkú chuť. Z čiernych zmesí sa na prípravu ice tea hodí okrem iného Sladký pozdrav, ktorý obsahuje Ceylon a Assam, alebo Pu Erh Red ice tea.
Pre deti? Rooibos a Honeybush!
Rooibosy sú pre ľadové čaje ako stvorené. Majú prirodzene sladkú chuť, veľa zdraviu prospešných látok a neobsahujú kofeín. Podobne je na tom Honeybush teda medový ker. Stačí si vybrať: Rooibos Extra Long Cut Premium, Zelený Rooibos rakytník - guava, Honeybush alebo Honeybush Superstar.
Niekoľko receptov na koniec
Skúste kvapnúť do modrého čaju citrón, a máte čaj tmavo fialový.
ZELENÝ ĽADOVÝ ČAJ:
- Do nahriatej kanvičky nasypeme obvyklé množstvo čaju, prihodíme pár lístkov čerstvej mäty a zalejeme vodou s teplotou 70-80 ⁰C.
- Po troch minútach scedíme, v prípade potreby dochutíme trstinovým cukrom.
- Pohár naplníme do 2/3 kockami ľadu a horúci čaj na ne nalejeme.
- Takto nestratíme cenné účinné látky a dáme vyniknúť chuti a aróme čaju.
ČIERNY ĽADOVÝ ČAJ:
- Do nahriatej kanvičky nasypeme obvyklé množstvo čaju, zalejeme vriacou vodou.
- Po 3-5 minútach scedíme, pridáme citrónovú šťavu a cukor.
- Ďalej postupujeme ako u zeleného čaju. Na dno pohára môžeme pridať zavárané alebo čerstvé ovocie.
OVOCNÝ ĽADOVÝ ČAJ:
- Pripravujte radšej z dvojnásobného množstva čaju, ktorý zalejeme vriacou vodou.
- Po 8-10 minútach zlejeme a postupujeme ako u čaju zeleného.
ROOIBOS A HONEYBUSH:
- Do nahriatej kanvičky nasypeme obvyklé množstvo čaju, zalejeme vriacou vodou.
- Po 3-5 minútach scedíme, pridáme citrónovú šťavu a cukor.
- Ďalej postupujeme ako u zeleného čaju. Na dno pohára môžeme pridať zavárané alebo čerstvé ovocie.
ŠPECIÁLNY RECEPT PRE HRAČIČKY
Pripravte si z ovocného, zeleného alebo bylinkového čaju macerát. Zaberie to síce trochu času, ale výsledkom budete milo prekvapení. Dlhé "máčanie" čaju v chladnej vode dá ešte viac vyniknúť jeho jedinečnej chuti, u čajov obsahujúcich teín jeho účinky zosilní.
- Do skleneného džbánku vsypte asi 2 polievkové lyžice čaju a zalejte 1 litrom chladnej vody (môžete vyskúšať pramenitú, minerálnu, filtrovanú, kohútikovú).
- Džbánok umiestnite do chladničky, alebo nechajte pri izbovej teplote.
- Čaj takto macerujeme niekoľko hodín, pokojne aj cez noc. Čím dlhšie budete macerovať, tým silnejší nápoj získate.
- Nakoniec čaj preceďte cez sitko a podávajte tak, ako ho máte radi.