Nová registrácia
Zabudli ste heslo?
0221 201 040 (Po-Pia 7-17 hod.)
0 Ks
0,00 €
Košik je prázdny. Poďme to napraviť!
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €

Potrebujete poradiť?

Kontaktujte Petru!
0221 201 040
petra@manutea.sk

Prečo tovar od nás?

  • Doprava zadarmo od 40 €
  • Spokojných zákazníkov
  • Dodanie do 48 hodín

DTest

Heureka - ověřeno zákazníky

BIO



Indický čaj

India a čaj k sebe patria ako šálka s tanierikom. Ich história je pevne spojená už do 12. storočia. Záznam popisujúci užívanie listov čajovníka druhu Assam ako zeleniny a na prípravu nápoja, vtedy urobil holandský cestovateľ. O sedemsto rokov neskôr dostalo pestovanie čaju v Indii úplne iný rozmer.… celý popis

Filtrovať podľa parametrov
51
zobrazené 49 - 51 z 51

SHATAVARI BIO (Asparagus racemosus) - prášok
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

SHATAVARI BIO (Asparagus racemosus) - prášok

Prášok z takzvanej divokej špargle má povesť reprodukčného tonika. Shatavari je zároveň ďalšou z mnoha ajurvédskych bylín, na ktoré sa môžu spoľahnúť ľudia, ktorí pracujú pod tlakom, bývajú často unavení a precitlivelí. Dobre sa uplatňuje ako v prevencii, tak pri potrebe navrátiť telesnú aj duševnú rovnováhu. Stopercentne čistý prírodný produkt je horko-sladký, výborne chutí s teplým mliekom a medom. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
Odoslaním strážneho psa súhlasíte so spracovaním osobných údajov..

PAPÁJA LIST
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

PAPÁJA LIST

Poznáte ju skôr z regálov s exotickým ovocím. Niekto si ju možno odtrhol pri potulkách po Strednej Amerike. Ale listy? Listy papáje sú medzi bylinkári pomerne veľkou novinkou. Pritom ich domorodci používajú pri bolestiach zubov a nervov. Nové výskumy navyše naznačujú potenciál aj v oblasti prevencie civilizačných chorôb. Chutia sladko, jemne, v závere mierne horkasto. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
Odoslaním strážneho psa súhlasíte so spracovaním osobných údajov..

Guduchi Bio (Tinospora cordifolia) - prášok
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

Guduchi Bio (Tinospora cordifolia) - prášok

Ak získa rastlina meno podľa elixíru, ktorý zaistil hinduistickým bohom nesmrteľnosť a večnú mladosť, potom nemožno nemať veľké nároky či očakávania. A guduchi ich všetky dokáže hravo naplniť. Jemne namletý prášok zo stonky chebule srdcovitej, ktorá bola pestovaná organickým spôsobom v harmonickom súzvuku s prírodou, prospeje telu a pohladí dušu. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
Odoslaním strážneho psa súhlasíte so spracovaním osobných údajov..
Produktov na stranu: 12 24 72
z 3

Indický čaj

India a čaj k sebe patria ako šálka s tanierikom. Ich história je pevne spojená už do 12. storočia. Záznam popisujúci užívanie listov čajovníka druhu Assam ako zeleniny a na prípravu nápoja, vtedy urobil holandský cestovateľ. O sedemsto rokov neskôr dostalo pestovanie čaju v Indii úplne iný rozmer. Dali mu ho založením prvých plantáží britskí kolonizátori. Aj napriek faktu, že nadvláda impéria kráľovnej Viktórie, ktorá sa mimochodom nechala roku 1876 vyhlásiť cisárovnou Indie, nebola pre mnohých obyvateľov práve vítaným stavom, čajové záhrady patria k následkom, ktoré krajine rozhodne prospeli.

Oficiálnym názvom Indická republika je dnes druhým najväčším producentom čaju na svete. Uvádza sa, že ročne "vyrobí" asi 900 miliónov kilogramov čaju. Najväčší objem čaju putuje do Ruskej federácie, Veľkej Británie a Iránu. Zaujímavé tiež je, že sa India zároveň radí k najväčším svetovým spotrebiteľom čierneho čaju. Má okolo 600 tisíc hektárov plochy využívanej na výrobu čaju, ktorá zamestnáva viac ako 3,5 milióna ľudí. Väčšina z nich sú ženy.

Za zmienku určite stojí aj forma, v akej čaj Indovia konzumujú. Najčastejšie môžete dostať granulovaný čierny čaj vyrobený rozdrvením čajových lístkov a prudkým zahriatím. Po zaliatí horúcou vodou ho dochucujú mliekom, cukrom, ale aj korením a bylinkami.

Teraz už viete o Indii celkom dosť. Pre dokreslenie predstavy pridáme informáciu, že táto juhoázijská krajina je považovaná za jednu z možných superveľmocí. Jej ekonomika vykazuje hneď po Číne najprogresívnejšie rast. India má úžasnú prírodu, pretekajú ňou tri veľké rieky Indus, Ganga a Brahmaputra a zdobia veľhorské masívy Himalájí a Karakoramu. Pestrá kultúra, rad náboženstiev a pevné rodinné zväzky učarujú každému turistovi.

Ale späť k čajom - V Indii nájdeme niekoľko oblastí, kde sa pestujú. Naozaj kvalitné a špičkové čaje rastú v Darjeelingu, Assamu a Nilgiri. V Darjeelingu sa plantáže zakladali v nadmorských výškach 1000-2500 metrov. Kombinácia chladného podnebia, pravidelných zrážok, silného slnka a častého vetra dáva čaju sviežu, jemne bylinkovú chuť. Assam oproti tomu disponuje nižšou nadmorskou výškou a stabilným počasím. V čajovej produkcii sa odráža výrazná chuť s ľahkou nasládlosťou a často medovou arómou. V Nilgiri rastú čajovníky v nadmorskej výške 600-2750 metrov. Čaje chutia ľahko korenisto a sladkasto. Často sa používajú do vreckových zmesí a aromatizovaných čajov.

Môžete sa kedykoľvek odhlásiť. Novinky Vám zašleme len 1x za 14 dní.
Prihlásením do akcií, noviniek a zaujímavostí súhlasíte sa spracovaním osobných údajov..

  Doprava zadarmo od 40 € | Zľava na prvý nákup »